Ohjelmoida » liiketoiminta » tekstinkäsittely

Trelby last ned
3 0 6359  

Kirjoita elokuvien käsikirjoituksia ja tule seuraavaksi suureksi käsikirjoittajaksi Trelbyn avulla! Ohjelma on ilmainen ja avoimen lähdekoodin, joten sen voi ladata ilmaiseksi sekä Windowsille että Linuxille!

Menestyneen uran saavuttaminen käsikirjoittajana on erittäin vaikeaa ja vaikeaa. Sinun ei tarvitse olla vain hyvä kirjoittamaan käsikirjoituksia, vaan sinun on myös oltava hyvä verkostoitumaan ja olemaan oikeissa paikoissa oikeaan aikaan. Toisaalta ura ei vaadi paljoa kalliita laitteita. Tarvitset vain tietokoneen ja käsikirjoitusohjelman. Jos etsit tällaista ilmaista, voit esimerkiksi ladata Trelby-ohjelman.

Käsikirjoitusohjelmistosta voi yleensä nopeasti tulla kallis nautinto. Yksi tunnetuimmista ohjelmista on Final Draft, ja se maksaa useita satoja kruunuja. Onneksi on halvempiakin vaihtoehtoja. Trelby on avoimen lähdekoodin ja siksi täysin ilmainen, joten se voidaan asentaa Windows- ja Linux-tietokoneisiin.

Lisäksi on huomattava, että Trelby ei sisällä opasta käsikirjoituksen kirjoittamiseen. Ohjelma ei kerro käyttäjälle, miten skripti kirjoitetaan tai miltä sellaisen skriptin pitäisi näyttää. Siksi se edellyttää, että tutustut elokuvakäsikirjoitusten kirjoittamiseen ennen kuin aloitat Trelbyn käytön. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi etsimällä Googlesta opasta tai lukemalla tarinan rakennetta ja käsikirjoitusta käsittelevää kirjaa.

Aloita lataamalla ohjelma

Jos olet päättänyt kokeilla Trelbyä, se vaatii tietysti, että aloitat lataamalla ohjelman. Käytätpä Windowsia tai Linuxia, olet tullut oikeaan paikkaan, koska latauspainike vie sinut ohjelman viralliselle verkkosivustolle, jossa kaikki asennustiedostot ovat saatavilla.

Testasimme Trelbyä Windows 11:ssä itse, ja asennus kesti vain hetken. Sinun tarvitsee vain päättää, mihin kohtaan tietokonetta haluat ohjelman asennettavan, ja sitten loput tehdään nopeasti.

Kun tutkimme tarkasti Trelbyn ohjelmakansiota Windowsissa, voimme nähdä, että se vie noin 21 Mt. Tämä ei ole kovin paljon, joten useimmilla ihmisillä on todennäköisesti tarpeeksi kiintolevytilaa ohjelman asentamiseen.

Kuinka käyttää Trelbyä

Kun asennus on valmis, olet valmis käyttämään Trelbyä. Voit joko painaa työpöydällä olevaa pikakuvaketta, joka luodaan automaattisesti Windowsissa, tai löydät ohjelman käynnistysvalikosta.

Ensinnäkin monet luultavasti huomaavat, että käyttöliittymä näyttää melko vanhanaikaiselta. Tämä on luultavasti yksi ohjelman suurimmista haitoista, ja se johtuu todennäköisesti siitä, että Trelby on jo vanha tapaus. Tällä hetkellä sitä ei ole päivitetty vuoden 2012 jälkeen.

Kuten tämän sivun GIF-kuvasta näkyy, ohjelman yläosassa ja vasemmalla on useita erilaisia painikkeita. Voit esimerkiksi painaa yläpainiketta, joka luo uuden käsikirjoituksen uudelle välilehdelle. On erittäin fiksua, että Trelby tukee välilehtiä, koska silloin sinun ei tarvitse olla montaa ikkunaa auki samanaikaisesti, jos kirjoitat usealle skriptille samanaikaisesti.

Trelby ei sisällä kovin monia toimintoja, ja itse asiassa ohjelma ei ole kovin monimutkainen. Tämä on sekä vahvuus että heikkous. Se on hyvä aloittelijalle, mutta ei ehkä niin älykäs kokeneelle käsikirjoittajalle.

Lisätoiminnallisuuksien osalta voidaan mainita muun muassa, että siellä on sisäänrakennettu nimitietokanta, josta voit saada inspiraatiota hahmoihisi. Siellä on myös ominaisuus skriptien vertailuun, mikä on kätevää, jos olet menossa yhdessänäyttävät saman käsikirjoituksen eri luonnoksilta.

Kun käsikirjoituksesi on valmis

Kun olet joko saanut valmiiksi luonnoksen, joka on luettava läpi, tai käsikirjoituksesi on mielestäsi täysin valmis, on aika viedä se. Useimmille ihmisille on ilmeisintä viedä PDF-tiedostomuotoon, koska silloin olet varma, että kaikki tietokoneet voivat näyttää sen. Voit kuitenkin viedä esimerkiksi Fountainiin, joka on eräänlainen avoin käsikirjoitusmuoto, joka toimii useimmissa käsikirjoitusohjelmissa.

Kuten yllä olevasta kuvasta näet, vietimme skriptimme PDF-muotoon ja lisäsimme jopa vesileiman. Tämä voidaan tehdä etsimällä "Työkalut" valikon yläosasta ja napsauttamalla sitten "Luo vesileimattuja PDF-tiedostoja..." -painiketta.

Vesileimatoiminto on erittäin älykäs, jos haluat suojata käsikirjoituksesi. Jos se jaetaan joskus jonkun kanssa, jonka kanssa sitä ei olisi pitänyt jakaa, tiedät aina, mistä käsikirjoitus on jaettu.

Mitä ajattelemme Trelbystä

Kuten tällä sivulla mainittiin, olemme tehneet Trelbyn pienen testin Windows 11:ssä. Kaiken kaikkiaan se on mielestämme keskinkertainen ohjelma.

Trelbyn suurin vahvuus on selvästi, että ohjelma on sekä avoimen lähdekoodin että ilmainen. Tätä ei usein näe käsikirjoitusohjelmissa, jotka usein maksavat rahaa tai vaativat sinun rekisteröityvän jonkinlaiseen maksulliseen tilaukseen.

Valitettavasti Trelbystä on tulossa vanha ohjelma. Sitä ei ole päivitetty vuoden 2012 jälkeen, ja Trelbyn toiminnallisuus on melko rajallinen. Siksi suosittelemme myös tutustumaan muihin ohjelmiin. Lue tästä lisää seuraavassa osiossa.

Muut käsikirjoitus- ja elokuvatuotanto-ohjelmat

Vaikka on iso etu, että Trelby on ilmainen, on myös hyvä idea katsoa hieman nykyaikaisempia vaihtoehtoja, eikä tässä luultavasti voi välttyä siltä, että useimmat hyvät kirjoitusohjelmat maksavat rahaa. Hyvä vaihtoehto monilla muilla ominaisuuksilla on Fade In Professional Screenwriting Software. Täysi versio maksaa 79 dollaria (joka on silti paljon halvempi kuin Final Draft), mutta voit myös aloittaa lataamalla ilmaisen demon.

Jos haaveilet ammattielokuvantekijän urasta, niin se tietysti vaatii myös muita ohjelmia, joista monet löydät tältä sivulta. Voit esimerkiksi katsoa Multimedia-luokkaamme tästä linkistä. Kategorian sisältä löydät ammattimaisia videoohjelmia, kuten Adobe After Effects.

Download Trelby 2.2

Screenshots
Program info
Type:
Freeware

Produsent:
Trelby developers

Lagt til:
24-08-2022

End User License Agreement (EULA)
Plattform:
Windows & Linux

Størrelse:
21 Mb

Sist oppdatert:
24-08-2022
0
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR TRELBY

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and TRELBY DEVELOPERS and its affiliates (“TRELBY DEVELOPERS”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by TRELBY DEVELOPERS or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by TRELBY DEVELOPERS, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “TRELBY DEVELOPERS Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the TRELBY DEVELOPERS Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRELBY DEVELOPERS hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRELBY DEVELOPERS hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by TRELBY DEVELOPERS, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or TRELBY DEVELOPERS's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. TRELBY DEVELOPERS retains all right, title and interest in and to the TRELBY DEVELOPERS Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The TRELBY DEVELOPERS Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the TRELBY DEVELOPERS Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from TRELBY DEVELOPERS. All rights not expressly granted to you herein are reserved by TRELBY DEVELOPERS.

2 THIRD PARTY SERVICES
TRELBY DEVELOPERS Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via TRELBY DEVELOPERS Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the TRELBY DEVELOPERS Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the TRELBY DEVELOPERS Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of TRELBY DEVELOPERS Services, without the express prior written consent of TRELBY DEVELOPERS or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the TRELBY DEVELOPERS Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the TRELBY DEVELOPERS Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the TRELBY DEVELOPERS Services or this EULA, use or install the TRELBY DEVELOPERS Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the TRELBY DEVELOPERS Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that TRELBY DEVELOPERS may offer you a separate site license agreement to make the TRELBY DEVELOPERS Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the TRELBY DEVELOPERS Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the TRELBY DEVELOPERS Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the TRELBY DEVELOPERS Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such TRELBY DEVELOPERS Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the TRELBY DEVELOPERS Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The TRELBY DEVELOPERS Services may include measures to control access to the TRELBY DEVELOPERS Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only TRELBY DEVELOPERS Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the TRELBY DEVELOPERS Services will not function properly.
The TRELBY DEVELOPERS Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the TRELBY DEVELOPERS Services, and to the extent that your contributions through use of the TRELBY DEVELOPERS Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant TRELBY DEVELOPERS an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to TRELBY DEVELOPERS's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the TRELBY DEVELOPERS Services and related goods and services under applicable law. This license grant to TRELBY DEVELOPERS, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The TRELBY DEVELOPERS Services may require an internet connection to access the TRELBY DEVELOPERS Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the TRELBY DEVELOPERS Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to TRELBY DEVELOPERS Services. By using the TRELBY DEVELOPERS Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the TRELBY DEVELOPERS Services or certain features of the TRELBY DEVELOPERS Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the TRELBY DEVELOPERS Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
TRELBY DEVELOPERS respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. TRELBY DEVELOPERS's privacy policy as amended from time to time is available at www.trelby-developers.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. TRELBY DEVELOPERS’s Privacy Policy defines how, why and to which extent TRELBY DEVELOPERS collects and uses personal and non-personal information in relation to TRELBY DEVELOPERS's products and services. By installing, accessing or using the TRELBY DEVELOPERS Services you explicitly agree with the terms and conditions of TRELBY DEVELOPERS’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
TRELBY DEVELOPERS may license to you certain virtual goods to be used within TRELBY DEVELOPERS Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and TRELBY DEVELOPERS is not a party to the transaction.
TRELBY DEVELOPERS may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. TRELBY DEVELOPERS shall have no liability to you or any third party in the event that TRELBY DEVELOPERS exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT TRELBY DEVELOPERS IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
TRELBY DEVELOPERS warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, TRELBY DEVELOPERS agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by TRELBY DEVELOPERS. If the Software is no longer available, TRELBY DEVELOPERS retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by TRELBY DEVELOPERS and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the TRELBY DEVELOPERS address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. TRELBY DEVELOPERS, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. TRELBY DEVELOPERS, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER TRELBY DEVELOPERS SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY TRELBY DEVELOPERS, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL TRELBY DEVELOPERS, TRELBY DEVELOPERS’S AFFILIATES, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT TRELBY DEVELOPERS, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL TRELBY DEVELOPERS’S, TRELBY DEVELOPERS’S AFFILIATES’, TRELBY DEVELOPERS’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE TRELBY DEVELOPERS SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any TRELBY DEVELOPERS Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, TRELBY DEVELOPERS will be irreparably damaged, and therefore you agree that TRELBY DEVELOPERS shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or TRELBY DEVELOPERS means any legal entity that is directly or indirectly controlled by TRELBY DEVELOPERS for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold TRELBY DEVELOPERS, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the TRELBY DEVELOPERS Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. TRELBY DEVELOPERS reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on TRELBY DEVELOPERS’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the TRELBY DEVELOPERS Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at TRELBY DEVELOPERS's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST TRELBY DEVELOPERS ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@trelby-developers.com.