Ohjelmoida » omena » Mac

SketchUp til Mac last ned
4 0 4424  

SketchUp for Mac: Lataa 3D-arkkitehtuuriohjelmisto ilmaiseksi

Onko sinulla unelma tulla arkkitehti? Tai ehkä sinulla on unelma-talo mielestäsi, että haluaisit visualisoida, jotta voit näyttää ystäville, perheelle ja muille tarkalleen miten se pitäisi näyttää? Sitten SketchUp voi olla ohjelma, joka sopii sinulle. SketchUp on ohjelmisto, joka on suunniteltu pääasiassa rakennusten ja rakenteiden kolmiulotteiseen graafiseen suunnitteluun. Se on vaikuttava käyttäjäystävällinen ja samalla erittäin yksityiskohtainen. Siksi SketchUp ei rajoitu pelkästään arkkitehtonisiin kuvioihin, joten ohjelmaa voidaan käyttää vapaasti muihin työhön liittyviin luomuksiin tai harrastuksiin. Tämä versio on Macille, ja se on melko ilmainen, mutta siinä on myös Windows-versio, jos se on valittu Käyttöjärjestelmäsi. Ohjelma on asennettu helposti ja nopeasti, jotta voit aloittaa henkilökohtaisten 3D-luomiesi luomisen.

Ohjelmarakenne

SketchUp: lla on runsaasti ominaisuuksia, mutta se on rakennettu niin, että kaikki voivat liittyä. Kuten tiedät Word-ohjelmista, kaikki ominaisuudet sijaitsevat ruudun yläosassa. Se on klassinen työkalusovellus, kuten PhotoShop, InDesign tai Paint, jossa kuvakkeet kuvaavat, mitkä työkalut ovat käytettävissä. Useat samat työkalut, joista tiedät edellä mainituista SketchUp-ohjelmista. Esimerkiksi suurennuslasi, maalikauha, pyyhekumi, zoomaus ja vapaa käsi. Vaikka täysin uudet aloittelijat voivat käyttää ohjelmaa, se on silti tarkoitettu ammattimaisille arkkitehdeille ja muille, jotka työskentelevät 3D-mallinnuksen kanssa.

Piirteet

Ohjelma voi käytännössä luoda kaiken mitä mielikuvitus voi luoda. Näin itse ja oma mielikuvasi rajoittavat ohjelman loputtomia mahdollisuuksia. Ohjelman ominaisuuksiin kuuluu useita subflaneja, joiden avulla voit räätälöidä 3D-luomuksesi ja laittaa oman kosketuksen siihen. Esimerkiksi osa-alueissa voit valita haluamasi materiaalin. Tiili, metalli, puu, vesi ja paljon muuta ovat esimerkiksi valittavissa olevat materiaalitoimintojen säätömahdollisuudet.

Tietenkin se ei rajoitu materiaaliryhmiin, kuten tiiliin. Kun olet valinnut tiilet, erilaiset vaihtoehdot näkyvät eri tyyppisistä tiilistä, ja tässä voit määrittää täsmälleen minkä tyyppisen tiilen haluat.

Kameran

Koska ohjelma toimii kolmiulotteisena, on tärkeää pystyä navigoimaan luomistasi, sillä se oli todellinen maailma. Kameraa ohjataan hiirellä, jossa voit helposti liikkua maiseman ympärillä ja zoomata missä haluat tarkentaa.

Koska ohjelmaa voidaan käyttää vähän, SketchUp on hyvin vapauttava, että kamera on niin helppo navigoida riippumatta siitä, onko luomuksesi pieni tai valtava.

SketchUps-kehitys

SketchUp on kehittänyt viime vuonna ohjelmiston tuottaja Last Software, jonka jälkeen ohjelma tuli saataville markkinoille vuonna 2000. Ohjelma saavutti pian ja menestyi menestyksekkäästi sen luomisen jälkeen ja sai paljon tunnustusta sen käyttäjäystävällisyydestä sekä ominaisuuksista, joita se tarjoaa käyttäjille.

Tämä menestys sai myös Googlen Internet-jättiläismäärän, joka aiheutti viimeisen ohjelmiston hankkimisen Googlelta vuonna 2006. Tämän jälkeen ohjelma muuttui nimeksi Google SketchUp ja Google kehitti edelleen ohjelmaa. Heti sen jälkeen Google Earth -ominaisuus lisättiin SketchUp-ohjelmaan, jossa käyttäjät voivat ottaa SketchUp-luomuksesi ja sijoittaa ne todelliseen maailmaan Google Earthin kautta. Tämän ominaisuuden ansiosta on paljon helpompi visualisoida esimerkiksi rakennuksen näyttävyys, tarkalleen missä arkkitehti on halunnut sen olevan. Amerikkalainen navigointiyhtiö Trimble Navigation ilmoitti vuonna 2012, että ne olivat juuri ostaneet SketchUp: n Googlelta. Ohjelma tunnetaan nyt nimellä Trimble SketchUp, tai yksinkertaisesti SketchUp, koska se kutsuttiin myös silloin, kun se otettiin käyttöön vuonna 2000.

Käyttöjärjestelmä

Tämä SketchUp-versio on varattu Mac OS -käyttäjille, mutta haluat käyttää ohjelmaa Windowsissa, älä huijaa. SketchUp Pro for Windows voidaan ladata myös tässä kaaviossakolmenkymmenen päivän kokeilujakso. Kokeilujakso antaa sinulle runsaasti mahdollisuuden tutkia ohjelmaa ja tutkia, onko se sinulle jotain. Kun 30 päivää on kulunut, se maksaa rahaa päästäksesi ohjelmaan ja sen laajaan ominaisuuksiin.

Koko ohjelman hinta on 4 416 DKK, mikä saattaa kuulostaa paljon rahaa, mutta tämän luokan 3D-mallinnusohjelmalle on sanottava olevan rahanarvoista. Samankaltaiset ohjelmat ovat paljon kalliimpia, joten SketchUp Pro for Windows on erittäin suositeltavaa - varsinkin kun otetaan huomioon ohjelman korkea suosiota ammattimaisten arkkitehtien ja rakennusinsinöörien keskuudessa.

SketchUpin asetukset

Kuten yllä mainittiin, SketchUps 3D -mallinnusta voidaan käyttää paljon enemmän kuin arkkitehtuuri ja rakennustyöt, mutta se on tarkoitettu ohjelmaksi olennaisilta osiltaan näitä luomuksia. Siksi, jos haluat löytää toisen ohjelman kolmiulotteisiin kuvioihin, tällä sivulla on muita vaihtoehtoja.

Jos haluat luoda unelmiesi talon, mutta SketchUp voi keskittyä enemmän ulkoiseen muotoiluun, haluat mennä sisustuksen yksityiskohtiin, joten DreamPlan Home Design voi olla sinulle jotain. Ohjelma on ilmainen ja helppokäyttöinen. Se ei vaadi mitään koulutusta selviytymään - kaikki mitä tarvitset on mielikuvitus räätälöidä vain unelmiesi kotiin. Ohjelmassa on valtava valikoima huonekaluja, kasveja ja koristeita, joka riittää tunteja yksityiskohtiin suuntautuvaa viihdettä. Ohjelma on saatavana myös Mac-Käyttöjärjestelmän versiossa, joka on ladattavissa ilmaiseksi täältä.

Johtopäätös

SketchUp for Mac on hieno ohjelmisto, jonka avulla voidaan luoda kaikki rakenteet, joita käyttäjän mielikuvitus voi visualisoida. Se on erittäin helppo asentaa ja käyttää, kun työkalut antavat sinulle kaiken tarvittavan apuvälineen, kun ammattitaitoinen arkkitehti tarvitsee tehdä kolmiulotteisen mallin rakennuksesta tai muusta rakenteesta. On melko helppoa löytää eri toimintoja, ja niitä voi käyttää myös harrastajia tekemään muuta kuin arkkitehtonista teosta. Tämä versio on Macille, mutta Windows-versio on saatavilla täältä. Mac-versio on ilmainen, kun taas Windows-versiossa on ilmainen 30 päivän kokeilu, joka antaa sinulle enemmän kuin tarpeeksi aikaa selvittääksesi, onko sinulla piilotettu intohimo 3D-mallinnusta varten. 30 päivän kuluttua ohjelman käyttöoikeus voidaan hankkia kertasummaksi.

Download SketchUp til Mac 8.0

Video
Screenshots
Program info
Type:
Freeware

Produsent:
Trimble Navigation

Lagt til:
14-12-2018

End User License Agreement (EULA)
Plattform:
Mac OS X (10.5+)

Størrelse:
41 Mb

Sist oppdatert:
14-12-2018
0
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR SKETCHUP TIL MAC

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and TRIMBLE NAVIGATION and its affiliates (“TRIMBLE NAVIGATION”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by TRIMBLE NAVIGATION or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by TRIMBLE NAVIGATION, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “TRIMBLE NAVIGATION Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the TRIMBLE NAVIGATION Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRIMBLE NAVIGATION hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRIMBLE NAVIGATION hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by TRIMBLE NAVIGATION, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or TRIMBLE NAVIGATION's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. TRIMBLE NAVIGATION retains all right, title and interest in and to the TRIMBLE NAVIGATION Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The TRIMBLE NAVIGATION Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the TRIMBLE NAVIGATION Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from TRIMBLE NAVIGATION. All rights not expressly granted to you herein are reserved by TRIMBLE NAVIGATION.

2 THIRD PARTY SERVICES
TRIMBLE NAVIGATION Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via TRIMBLE NAVIGATION Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the TRIMBLE NAVIGATION Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the TRIMBLE NAVIGATION Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of TRIMBLE NAVIGATION Services, without the express prior written consent of TRIMBLE NAVIGATION or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the TRIMBLE NAVIGATION Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the TRIMBLE NAVIGATION Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the TRIMBLE NAVIGATION Services or this EULA, use or install the TRIMBLE NAVIGATION Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the TRIMBLE NAVIGATION Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that TRIMBLE NAVIGATION may offer you a separate site license agreement to make the TRIMBLE NAVIGATION Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the TRIMBLE NAVIGATION Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the TRIMBLE NAVIGATION Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the TRIMBLE NAVIGATION Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such TRIMBLE NAVIGATION Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the TRIMBLE NAVIGATION Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The TRIMBLE NAVIGATION Services may include measures to control access to the TRIMBLE NAVIGATION Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only TRIMBLE NAVIGATION Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the TRIMBLE NAVIGATION Services will not function properly.
The TRIMBLE NAVIGATION Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the TRIMBLE NAVIGATION Services, and to the extent that your contributions through use of the TRIMBLE NAVIGATION Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant TRIMBLE NAVIGATION an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to TRIMBLE NAVIGATION's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the TRIMBLE NAVIGATION Services and related goods and services under applicable law. This license grant to TRIMBLE NAVIGATION, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The TRIMBLE NAVIGATION Services may require an internet connection to access the TRIMBLE NAVIGATION Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the TRIMBLE NAVIGATION Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to TRIMBLE NAVIGATION Services. By using the TRIMBLE NAVIGATION Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the TRIMBLE NAVIGATION Services or certain features of the TRIMBLE NAVIGATION Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the TRIMBLE NAVIGATION Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
TRIMBLE NAVIGATION respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. TRIMBLE NAVIGATION's privacy policy as amended from time to time is available at www.trimble-navigation.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. TRIMBLE NAVIGATION’s Privacy Policy defines how, why and to which extent TRIMBLE NAVIGATION collects and uses personal and non-personal information in relation to TRIMBLE NAVIGATION's products and services. By installing, accessing or using the TRIMBLE NAVIGATION Services you explicitly agree with the terms and conditions of TRIMBLE NAVIGATION’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
TRIMBLE NAVIGATION may license to you certain virtual goods to be used within TRIMBLE NAVIGATION Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and TRIMBLE NAVIGATION is not a party to the transaction.
TRIMBLE NAVIGATION may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. TRIMBLE NAVIGATION shall have no liability to you or any third party in the event that TRIMBLE NAVIGATION exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT TRIMBLE NAVIGATION IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
TRIMBLE NAVIGATION warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, TRIMBLE NAVIGATION agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by TRIMBLE NAVIGATION. If the Software is no longer available, TRIMBLE NAVIGATION retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by TRIMBLE NAVIGATION and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the TRIMBLE NAVIGATION address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. TRIMBLE NAVIGATION, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. TRIMBLE NAVIGATION, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER TRIMBLE NAVIGATION SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY TRIMBLE NAVIGATION, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL TRIMBLE NAVIGATION, TRIMBLE NAVIGATION’S AFFILIATES, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT TRIMBLE NAVIGATION, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL TRIMBLE NAVIGATION’S, TRIMBLE NAVIGATION’S AFFILIATES’, TRIMBLE NAVIGATION’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE TRIMBLE NAVIGATION SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any TRIMBLE NAVIGATION Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, TRIMBLE NAVIGATION will be irreparably damaged, and therefore you agree that TRIMBLE NAVIGATION shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or TRIMBLE NAVIGATION means any legal entity that is directly or indirectly controlled by TRIMBLE NAVIGATION for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold TRIMBLE NAVIGATION, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the TRIMBLE NAVIGATION Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. TRIMBLE NAVIGATION reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on TRIMBLE NAVIGATION’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the TRIMBLE NAVIGATION Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at TRIMBLE NAVIGATION's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST TRIMBLE NAVIGATION ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@trimble-navigation.com.