Ohjelmoida » liiketoiminta » tekstinkäsittely

Apache OpenOffice (Finnish) last ned
5 0 544  

Apache OpenOffice: Ilmainen tietokoneohjelmisto

OpenOffice on kokoelma tietokoneesi toimisto -ohjelmistoja, jotka on julkaissut Apache Software. Ohjelman on kehittänyt Sun Microsystems käyttäen avointa lähdekoodia.

Kokoelma sisältää kirjoitusohjelman, esitysohjelman, kuvankäsittelyohjelman, laskentataulukon, muodollisen ohjelman ja tietokantaohjelman. Se vastaa siten muiden toimisto -ohjelmistopakettien sisältöä.

Apache OpenOffice ei ole kaukana ainoasta laatuaan, koska markkinoilla on useita erilaisia toimistosovellusten paketteja. Apache OpenOffice on varmasti kilpailukykyinen, osittain siksi, että se on ilmainen, ja muut ohjelmat maksavat rahaa.

Vaikka se on ilmainen, älä huoli siitä, että laatu on huonompi kuin ohjelmia, jotka maksavat rahaa, koska näin ei ole.

Yhteensopivuus

Apache OpenOffice -palvelun avulla voit helposti avata ohjelmia Microsoft Office -ohjelmistosta. Se ei siis aiheuta ongelmia, jos sinulla on jäljellä vanhoja Office -ohjelmistolla luotuja tiedostoja tai jos saat tiedostoja muilta Microsoft Officea käyttäviltä.

Apache OpenOffice -palvelussa voit myös tallentaa tiedostosi niin, että ne voidaan lukea Microsoft Office -ohjelmistopaketin avulla, joten myös muilla ei ole vaikeuksia lukea tiedostojasi. Tämä koskee tekstiä, esitystä, laskentataulukkoa tai muita tiedostoja.

Lisäksi voit käyttää Apache OpenOfficea kaikissa mahdollisissa käyttöjärjestelmissä. Tämä on Windows -versio, jonka löydät täältä verkkosivustolta. Jos haluat Linux- tai Mac Os X -version, käytä tätä linkkiä.

Ulkomuoto

Apache OpenOffice on suhteellisen helppo löytää, jos olet Microsoft Office -käyttäjä. Se voi kuitenkin vaatia vielä totuttelua, koska kaikki ei ole aivan kuten uudessa Microsoft Office -paketissa. Apache OpenOffice -ohjelmat ovat samankaltaisia kuin Microsoft Office -paketin vanhan version ohjelmat, mutta sen pitäisi olla useimpien helppo löytää.

Kuten Microsoft Office -paketista tiedät, Apache OpenOfficessa näytön yläreunassa on palkki. Tässä palkissa on sarja logoja, joista jokainen edustaa työkalua, jota voidaan käyttää kyseisessä ohjelmassa.

Levyke esimerkiksi tarkoittaa "tallenna" ja sakset "leikkaa". Se on niin helppoa ja intuitiivista - mikä on yksi syy siihen, miksi kuka tahansa voi käyttää Apache OpenOffice -pakettia.

Se on niin helppo selvittää; varsinkin jos olet jo tottunut käyttämään vastaavaa ohjelmaa, ei vie paljon aikaa, ennen kuin voit hallita täydellisesti myös Apache OpenOfficea. Tästä syystä koet helpon siirtymisen tähän ilmaiseen ohjelmistopakettiin - ja huolehtiminen vähemmän on aina positiivista.

Huolimatta yksinkertaisesta suunnittelusta, joka tekee ohjelmasta käyttäjäystävällisen, on myös huomattava, että se ei ole Windows 11 -pohjainen (ja Microsoftin suunnittelema) ohjelma, jonka kanssa työskentelet. Ohjelma on hieno, mutta ei myöskään lisää paljon muuta kuin perusasiat, puhtaasti visuaalisesti.

Kieli

Apache OpenOffice on saatavana useilla eri kielillä, mukaan lukien tanska. Kielivaikeudet eivät siten estä paketin ohjelmien käyttöä.

Jos ohjelma ei ole jo olemassa kielelläsi, älä epätoivo, koska sen todennäköisyys on suuri. Löydät laajan valikoiman kielipaketteja tämän linkin avulla.

Ohjelmoija

Sen monet ohjelmat voivat olla enemmän tai vähemmän samat kuin Microsoft Office -paketin ohjelmat.

Tässä osiossa olemme kirjoittaneet lyhyen katsauksenmonista eri ohjelmista, joita saat OpenOffice -pakettiin, kun lataat ohjelman ilmaiseksi sivustoltamme:

  • Kirjoitusohjelma (Writer): Tässä ohjelmassa voit muun muassa kirjoittaa - voit myös tehdä kaavioita ja lisätä kuvia. Ohjelmaa voidaan käyttää sekä erittäin nopeisiin että lyhyisiin teksteihin ja pitkiin romaaneihin, jotka ovat hyvin samankaltaisia kuin esim. Google Docs.
  • Esitysohjelma (Impress): Tässä ohjelmassa voit tehdä esityksiä tekstillä ja kuvilla.
  • Kuvankäsittelyohjelma (Draw): Tässä ohjelmassa voit piirtää - sekä luonnoksia että monimutkaisempia piirustuksia. Ohjelman avulla on helppo tehdä grafiikkaa ja kaavioita.
  • Laskentataulukko (Calc): Tässä ohjelmassa voit laskea - syötät numerosi ja ohjelma laskee puolestasi. Voit myös tehdä kaavioita laskelmistasi.
  • Kaavaohjelma (matematiikka): Tässä ohjelmassa voit kirjoittaa matemaattisia kaavoja ja yhtälöitä. Ohjelmaa voidaan käyttää yksin tai muiden Apache OpenOffice -paketin ohjelmien kanssa.
  • Tietokantaohjelma (Base): Tässä ohjelmassa voit hallita (tai luoda) tietokantoja.

 

Käyttäjät

Esimerkiksi Apache OpenOffice -paketti voi olla hyödyllinen sinulle, joka menet kouluun, ja se voi olla hyödyllinen sinulle, joka menet töihin; käyttäjät voivat olla kaikki - ja on paljon ihmisiä ympäri maailmaa, jotka käyttävät Apache OpenOffice -pakettia.

Se, mihin voit käyttää ohjelmia, voi siis olla myös hyvin erilainen: voit esimerkiksi kirjoittaa muistiinpanoja siitä, mistä opettajasi puhuu, ja voit tehdä monimutkaisia työtehtäviä tai nopeita muistiinpanoja.

Historia

Apache OpenOfficella on pitkä historia takana, mikä lyhyesti on seuraava: Tarina alkaa kaupallisesta tuotteesta nimeltä StarOffice. StarOffice on peräisin vuodelta 1985, joten se on tarina, joka on ollut olemassa muutaman vuoden ajan. Paljon on tapahtunut vuoden 1985 jälkeen, mutta lyhyesti sanottuna StarOfficeen perustuva OpenOffice.org luotiin. OpenOffice.org on ilmainen tuote, kuten Apache OpenOffice myöhemmin.

Vuonna 2011 Apache sai oikeudet ja nimestä tuli Apache OpenOffice.

Johtopäätös

Apache OpenOffice on pohjimmiltaan helppokäyttöinen kirjoitusohjelma sinulle, joka etsit tehokasta ja ilmaista vaihtoehtoa vastaaville ohjelmille. Apache OpenOffice toimii paljon kuin vaihtoehdot, ja sen suunnittelussa on pieniä eroja.

Jos et ole vieläkään vakuuttunut OpenOfficesta, voit lukea myös artikkelimme LibreOffice -ohjelmasta, joka toimii monilla samoilla (ilmaisilla) periaatteilla kuin tämä ohjelmistopaketti.

Download Apache OpenOffice (Finnish) 4.1.14

Screenshots
Program info
Type:
Freeware

Produsent:
Apache Software Foundation

Lagt til:
10-03-2023

End User License Agreement (EULA)
Plattform:
Windows, Mac & Linux

Størrelse:
Mb

Sist oppdatert:
10-03-2023
0
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR APACHE OPENOFFICE (FINNISH)

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and APACHE SOFTWARE FOUNDATION and its affiliates (“APACHE SOFTWARE FOUNDATION”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by APACHE SOFTWARE FOUNDATION or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by APACHE SOFTWARE FOUNDATION, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, APACHE SOFTWARE FOUNDATION hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, APACHE SOFTWARE FOUNDATION hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by APACHE SOFTWARE FOUNDATION, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or APACHE SOFTWARE FOUNDATION's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. APACHE SOFTWARE FOUNDATION retains all right, title and interest in and to the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from APACHE SOFTWARE FOUNDATION. All rights not expressly granted to you herein are reserved by APACHE SOFTWARE FOUNDATION.

2 THIRD PARTY SERVICES
APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, without the express prior written consent of APACHE SOFTWARE FOUNDATION or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services or this EULA, use or install the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that APACHE SOFTWARE FOUNDATION may offer you a separate site license agreement to make the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may include measures to control access to the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services will not function properly.
The APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, and to the extent that your contributions through use of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant APACHE SOFTWARE FOUNDATION an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to APACHE SOFTWARE FOUNDATION's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services and related goods and services under applicable law. This license grant to APACHE SOFTWARE FOUNDATION, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may require an internet connection to access the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services. By using the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services or certain features of the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
APACHE SOFTWARE FOUNDATION respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. APACHE SOFTWARE FOUNDATION's privacy policy as amended from time to time is available at www.apache-software-foundation.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. APACHE SOFTWARE FOUNDATION’s Privacy Policy defines how, why and to which extent APACHE SOFTWARE FOUNDATION collects and uses personal and non-personal information in relation to APACHE SOFTWARE FOUNDATION's products and services. By installing, accessing or using the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services you explicitly agree with the terms and conditions of APACHE SOFTWARE FOUNDATION’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
APACHE SOFTWARE FOUNDATION may license to you certain virtual goods to be used within APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and APACHE SOFTWARE FOUNDATION is not a party to the transaction.
APACHE SOFTWARE FOUNDATION may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. APACHE SOFTWARE FOUNDATION shall have no liability to you or any third party in the event that APACHE SOFTWARE FOUNDATION exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT APACHE SOFTWARE FOUNDATION IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
APACHE SOFTWARE FOUNDATION warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, APACHE SOFTWARE FOUNDATION agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by APACHE SOFTWARE FOUNDATION. If the Software is no longer available, APACHE SOFTWARE FOUNDATION retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by APACHE SOFTWARE FOUNDATION and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the APACHE SOFTWARE FOUNDATION address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. APACHE SOFTWARE FOUNDATION, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. APACHE SOFTWARE FOUNDATION, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY APACHE SOFTWARE FOUNDATION, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL APACHE SOFTWARE FOUNDATION, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S AFFILIATES, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT APACHE SOFTWARE FOUNDATION, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S AFFILIATES’, APACHE SOFTWARE FOUNDATION’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, APACHE SOFTWARE FOUNDATION will be irreparably damaged, and therefore you agree that APACHE SOFTWARE FOUNDATION shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or APACHE SOFTWARE FOUNDATION means any legal entity that is directly or indirectly controlled by APACHE SOFTWARE FOUNDATION for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold APACHE SOFTWARE FOUNDATION, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. APACHE SOFTWARE FOUNDATION reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on APACHE SOFTWARE FOUNDATION’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the APACHE SOFTWARE FOUNDATION Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at APACHE SOFTWARE FOUNDATION's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST APACHE SOFTWARE FOUNDATION ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@apache-software-foundation.com.