Blog

Tips til hvordan du gør din Windows computer hurtigere

Muistatko, kun juuri sai tietokoneesi ja kaikki ajoi vain, kuten pitäisi? Se on vähän kuin haalea kesä ilta, jota käytät ystäväsi kanssa ja jossa herkullisimmat grilli buffet tarjoillaan. Ei ole mitään pahempaa kuin silloin, kun tietokone käyttää liian kauan lataamaan verkkosivuston tai käynnistymään. Siksi olemme tehneet joitakin temppuja, miten voit varmistaa, että tietokoneesi on nopeampi.

Vaihe 1: Lajittele kantorakettasi

Ensinnäkin on aina tärkeää muistaa varmuuskopioida tietokoneesi, jotta et menetä tärkeitä tiedostoja.
Joka kerta, kun käynnistät tietokoneen, useat ohjelmat kilpailevat samaan aikaan, mikä tekee tietokoneesta paljon hitaammin lataamalla lisää ohjelmia.
Voit valita, mistä ohjelmista haluat aloittaa, ja voit tehdä tämän avaamalla Käynnistä-valikon à Työluettelon à Käynnistä. Sitten voit selata kaikkia ohjelmia ja valita niistä tai.

Vaihe 2: Puhdista kiintolevy

Kun kiintolevy on täytetty, se tuottaa vähemmän ja sen vuoksi sinun on puhdistettava se. Voit esimerkiksi Valitse Windowsin oma "Levyn uudelleenjärjestäminen" -työkalu, joka itse löytää ylikuormitetut tiedostot ja jotka voit turvallisesti poistaa. Esimerkiksi, Ole ohjelmia, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan.
Muista tyhjentää roskakori, sillä se voi sisältää suuria määriä tietoja, jotka kuitenkin on poistettava.

Vaihe 3: Vain tärkeimmät ohjelmat

Ohjelmat luottavat voimakkaasti tietokoneeseesi ja sinulla on todennäköisesti joitain ohjelmia, joita et koskaan käytä. Poistamalla ne vapauttavat enemmän tilaa tietokoneellesi, jolloin se toimii nopeammin. Riippuen siitä, mitä Windows-käyttöjärjestelmää käytät, sitä voidaan tehdä eri tavoin. Valitse Windows 10 -käyttöjärjestelmissä Käynnistä ? Ohjauspaneeli ? Poista sovellus. Valitse Windows 10: ssä Käynnistä sovellukset ja valitse sitten ohjelma, jonka haluat poistaa.

Vaihe 4: Suojaa tietokoneesi virustentorjuntaohjelmistolla

On aina tärkeää suojata tietokoneesi viruksilta, koska se voi nopeasti tuhota tietokoneesi. Virusohjelmat eivät itse tee tietokonetta nopeammin, vaan ne suojaavat ja puhdistavat järjestelmää. On aina tarpeen saada virustentorjuntaohjelma, jos et halua vahingoittaa tietokonetta. Jopa pienin linkki tuntemattoman lähettäjän sähköpostissa voi vahingoittaa tietokonetta ja napsautat tätä ilman virustorjuntaohjelmaa, voi olla vaikea tehdä jotain.

Näiden temppujen avulla voit helposti ja turvallisesti tehdä tietokoneesi nopeammin, eikä sinun tarvitse investoida uuteen tietokoneeseen.