Blog

Pas på politiske hackerangreb

On vaarallista olla poliitikkoja näinä päivinä, varsinkin jos postilaatikko on täynnä postia, jota yleisö ei halua tietää. On olemassa useita poliitikkoja, joiden on oltava totta.

Yhdysvaltojen vaalikampanjan aikana Hillary Clinton oli alttiina sille ja nyt Ranskan vaaleissa, äskettäin valittu presidentti Emmanuel Macron on myös joutunut hakkerihyökkäyksen uhreiksi. Se on luultavasti sama hakkeriryhmä, joka on hyökkäyksen takana. Niiden uskotaan hakkeroitu myös Tanskan puolustusalan sähköpostitililtä Claus Hjort Frederiksenin mukaan.

On odotettavissa, että hakkerihyökkäyksen tarkoituksena oli pilata Macronin voiton mahdollisuudet. Hackergruppen tunnetaan nimellä Fancy Bear, sekä ATP 28 ja Pawn Storm. Macronissa ja Hillaryn hyökkäyksessä käytettyjen Internet-osoitteiden välillä on ollut vastaavuussuhde.

Ilmeisesti hakkeriryhmän pitäisi myös olla tulevan phishing-koiran taustalla isoja saksalaisia ??puolueita CDU ja KAS vastaan.

Hyökkäyksen takana saattaa olla jonkin verran voimia, mikä pahentaa tilannetta Euroopassa ja yhteistyökumppanit päättyvät, joten vaikka ei olekaan poliittista hyökkäystä, sitä ei voida kieltää. Tietoturvakeskuksen tietoturvapäällikkö ei kuitenkaan halua nimetä, kuka voi pysyä takana, koska haluaa olla varovainen tällaisesta ja haluaa olla diplomaattinen.

Tällaisia ??hyökkäyksiä on paljon enemmän sekä yrityksissä että yksityisillä ihmisillä. Niinpä on siis suuri etu ja lähes velvollisuus varmistaa tietosi ja salasanat sähköpostitilille mahdollisimman paljon.

Meillä on kokous, jossa se hakkeroidaan päivittäin, joten ainakin sinun pitäisi aina miettiä, mitä se kirjoitetaan sen postit, niin että et voi hengailla jotain olet kirjoittanut luottamuksellisuutta tai hauskaa. Voit selvästi nähdä, miten suljetun foorumin lausunnot voivat vaikuttaa vaalikampanjan poliittiseen työhön. Esimerkiksi, kun Donald Trump sanoi "Grab'em by the pussy", joka virusti ja kohtasi paljon kaunaa ja vastustusta, kun se vuotaa.

Jos poliittiset kilvet ja tietoverkkorikollisuus tapahtuvat, uhkaamme tulla hakkereiksi, jotka määrittelevät poliittisen agendan ja valvovat väestön asenteita sosiaalisen median ja median kautta.