Blog

Bliver vi overvåget?

Olemme vähitellen elämme maailmassa, jossa kaikki tapahtuu verkossa. Ja tietysti sillä on paljon etuja, mutta meidän on myös nähtävä totuus silmissä ja ymmärrettävä, että sillä saattaa olla sen haitat. Verkkovalvontaa on huuhtunut paljon, ja muutama vuosi sitten se oli yksi erittäin suurista keskusteluvalikoista. Vuonna 2013 Yhdysvaltain tiedustelupäällikkö Edward Snowden paljasti, että Yhdysvallat oli seurannut paljon amerikkalaisia ??kansalaisia. Kansallinen turvallisuusviranomainen oli kerännyt tietoa eri kansalaisten Internet-käytöstä, puheluista ja sosiaalisen median käytöstä. Vaikka viranomaiset yrittivät pelastaa itsensä pois tilanteesta tyylikkäästi, oliko se edelleen suuria keskusteluja ympäri maailmaa - onko meitä valvomassa?

Osa poliisitutkinnasta

Paniikki oli kaikkialla maailmassa, ja tietenkin se levisi myös vähän Tanskalle. Jos se voi tapahtua Yhdysvalloissa, se voi myös tapahtua täällä. NSA kannatti seurantaa auttamaan rikoksia ja estää terrorismia. Joten se oli hyvässä uskossa. Oma entinen oikeusministeri Søren Pind on osallistunut keskusteluun vuosien varrella. Vuoden 2016 jälkeen hän kiinnitti huomiota poliisin merkitykseen tiedon hankkimisesta online-lautalla. Tämä on ensisijaisesti "kirjautumisjärjestys". Se on asetus sähköisten viestintäverkkopalveluiden tarjoajista ja sähköisistä viestintäpalveluista sekä tietoliikennetietojen tallentamisesta. Lyhyesti sanottuna on tietyt säännöt, jotka koskevat tietoliikenneyrityksiä rekisteröidessämme tietoja. Poliisi voi siten nähdä, missä matkapuhelimme ovat olleet, kun soitimme nimenomaisen puhelun ja josta puhuimme. Siksi se voi auttaa torjumaan terrorismia ja ehkä jopa löytää ihmisiä. Useita kertoja on käynyt ilmi, että poliisi on nähnyt matkapuhelinten ja sosiaalisen median käyttöä, kun ihmisiä on kadonnut. Jos sinulla on puhtaan omatunto, ei ole mitään pelättävää. On kuitenkin syytä mainita, että poliisi ei voi vain niin saada kaiken. Jos se on luottamuksellista ja henkilökohtaista tietoa, se vaatii edelleen tuomioistuimen päätöstä. Poliisi voi siis käyttää vain puunkorjuuta sen määrittämiseksi, mistä puhuit, kenen kanssa ja kuinka kauan.

Hakkerointi vs. valvonta

Ehkä olet kuullut tarinoita nuorista tytöistä, jotka ovat hakkeneet alastomia kuvia tai yksityiskohtien verkkokameran videoita, joihin on viitattu. Mutta täällä ei ole vain puunkorjuuta tai valvontaa hyvässä uskossa - tässä on hakkerointi. Hakkerit yleensä vain aikeita vahingoittaa muita. Se voi olla vaikea pyhittää hakkerointia vastaan. Asiantuntijat sanovat, että sinun ei pitäisi olla yksityisiä lasku laitteita, jotka voidaan hakata. Ei puhelinta, tabletti tai kpl. Sitä useimmilla ihmisillä on. Voi olla vaikea saada hakkerointia elossa, mutta varmista, että sinulla on hyvä virustorjuntaohjelma, joka suojaa hakkerointia ja haittaohjelmia vastaan. Tärkeiden asiakirjojen ja yksityisten tietojen lisäksi verkkokamera saattaa myös olla hakkeroitu. Joten emme ole koskaan yksin, jos näin tapahtuu, ja se on todella pelottava ajatus. Voit istua siellä, aina kotiin olohuoneessa, eikä ole vielä yksin. Jonkin ajan kuluttua oli suuri keskustelu siitä, että nauhaa on oltava web-kameran edessä. Näin voit välttää "näkemisen", kun et halua. Jotkut ajattelevat, että se on hyvä turvatoimenpide, toiset taas uskovat, ettei meidän pidä olla paranoida - mistä puolestasi kuulut?

Näin hakkerointi on vaarallista eikä poliisin valvonta. Se on epämukavaa tuntea seurata, ei väliä kuka tekee. Meidän on kuitenkin luotettava siihen, että jos poliisilla on mahdollisuus "valvoa" meitä, että se on hyvässä uskossa ja rikkoo oikeuksiamme.

Digitaaliset jalanjäljimme

Kun selailemme World Wide Webissä, jätämme monia digitaalisia jalanjälkiä. Oletko yrittänyt napsauttaa mainosta tai kohdetta ja myöhemmin se näkyy täsmälleen Facebookissa? Se ei ole sattumaa. Nämä ovat niin kutsuttuja "evästeitä", jotka muistuttavat sinua siitä, mistä olet kiinnostunut. Näin mainonta kohdistaa sinut ja etusi. Joten jos olet juuri katsellut uusia lasit tai matkustellut, niin siellä on melko hyvä mahdollisuus, että sivut vMinä varastin sinua Se on kuitenkin sekä hyvää että pahaa. On selvää, että on äärimmäisen ärsyttävää, että tiettyjä kohteita seuraa yhtä, mutta puolestaan ??näet vain mainoksia asioista, joita todella haluat ostaa. Siksi Netflix on niin "älykäs" ja voi suositella sinulle uusia elokuvia ja sarjoja sen perusteella, mitä näit viime yönä. Ja tämä ominaisuus on todella outoa. Siksi yritykset keräävät tietoja tarpeistaan ??tulevien tuotteiden kohdentamiseksi.

Meidän on kuitenkin myös huolehdittava digitaalisista jalanjäljistämme. Oletko ehkä huomannut, että kun lataat uuden sovelluksen, kysy matkapuhelimelta, jos hän voisi käyttää tiettyjä ohjelmia? Se voi olla sijaintisi, kamerasi, sähköpostisi jne. Tässä on hyvä tarkistaa, mitä oikeasti sanot kyllä.