Blog

Skal du have en 3D printer?

Se ei ole monta vuotta, koska 3D-tulostimet ja takana oleva tekniikka olivat jotain mitä näit sci-fi-elokuvissa tai lue kuivissa lehdissä. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut paljon kehitystä, mikä on lisännyt teknologiaa yksityishenkilöille.

3D-tulostimet käyttävät digitaalisia valmistajia, jotka luovat kolmiulotteisen objektin käyttäjän toiveiden mukaisesti kerros kerrallaan. Tässä halutun materiaalin kerrokset sitovat toisiinsa. Kerros on tyypillisesti välillä 50-100 mikronia, joka vastaa 0,05 ja 0,1 mm.

3D-tulostinta on tyypillisesti käytetty luomaan halpoja visuaalisia esityksiä, prototyyppejä jne. Paljon tutkimusta tehdään biotekniikan alalla elinten ja kehon osien 3D-tulostuksessa. 3D-tulostimilla on jo autoja, taloja ja muita, ja se on oikeastaan ??vain mielikuvitus, joka asettaa rajan.

Nyt on mahdollista, että sinä yksityishenkilönä kokeilet kolmiulotteisia tulostimia, ja maassa on jo useita jälleenmyyjiä.

Jos yksityishenkilönä olet kiinnostunut hankkimaan 3D-tulostimen, niin mobiililaitteisiin käytettäviä malleja on saatavilla n. 5000 kr. Ei ole epäilystäkään siitä, että tekniikka on tullut pysymään, eikä se kestää monta vuotta ennen kuin voit ostaa 3D-tulostimia paljon halvemmaksi kuin nyt.