Blog

Sådan tester du din hjemmeside med forskellige bredbåndhastigheder

Verkkosivusto tai verkkokauppa toimii vuonna 2017 kaikissa laitteissa ja kaikissa laajakaistayhteyksissä. Tämä tarkoittaa, että sivusi tulee näkyä nopeasti riippumatta siitä, onko kävijä käyttänyt kuituoptiikkaa tai älypuhelinta, jolla on heikko 3G-yhteys.

Tässä artikkelissa näytämme, kuinka voit käyttää Google Chrome -selainta testataksesi sivuasi Internet-nopeuksilla.

Nopeus on tärkeää SEO

Sivustosi lataaminen nopeasti on entistä tärkeämpää kuin Googlen sijaintisi. Google on selkeästi ilmoittanut käyttävänsä sivun nopeutta parametrina sijoitettavaksi hakutuloksiin.

Google tietää, että yhä useammat ihmiset käyttävät matkapuhelinta verkossa, ja näillä laitteilla on harvinaista saada todella nopea laajakaistayhteys. He pitävät siksi korkeana, että sivu latautuu nopeasti riippumatta siitä, mitä yhteyttä käyttäjällä on.

Osana SEO-työtäsi on siis tärkeää keskittyä myös sivusi nopeuteen. Käyttämällä alla olevaa menetelmääsi voit testata, miten sivustosi toimii eri yhteyksissä.

Aika kuristukseen

Google Chrome -selaimessa on sisäänrakennettu ominaisuus, jota kutsutaan kuristimeksi. Tämän ominaisuuden avulla voit valita internet-nopeuden, jonka haluat nähdä näkymän, ja tarkentamalla tarkemmin sitä, miten käyttäjä eri yhteystyypillä kuin oma näkevät sivun.

Jos haluat käyttää kaasua, napsauta sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Invest page". Tämä avaa uuden ikkunan valitsemalla "Verkko" seuraavasti:

Valitse sitten "Ei kaasua" -kohdan alla, minkä tyyppistä yhteyttä haluat nähdä sivusi. Yritä valita esimerkiksi. 3G-yhteys ja lataa sivu uudelleen. Onko se tarpeeksi nopea, luuletko?

Sivusi on hidas - mitä teet?

On selvää, että sivusi latautuu erittäin hitaasti esimerkiksi. 3G-yhteys, kannattaa harkita, että yritit nopeuttaa sivuasi. On vaikea selvittää, mistä aloittaa, ja sitä voidaan suositella esimerkiksi. ottaa lyhyt SEO kurssi, jossa aihe nopeus optimointi SEO usein tarkastellaan. SEO-kurssit voidaan ottaa verkossa ja offline-tilassa (fyysinen kurssi).

Jos et halua mennä opintojaksoon, siellä on myös paljon online-artikkeleita, jotka kuvaavat kuinka nopeuttaa sivustosi käytännössä.