Blog

Sådan fikser du din gamle computer

Onko sinulla myös vanha tietokone, joka on tullut niin hidasta, että nyt voit tehdä kupin kahvia ennen kuin se käynnistyy? Ehkä se jopa menetti muutaman painikkeen näppäimistöllä, ja saatat joutua painamaan ylimääräistä kovaa saadaksesi eteenpäin eteenpäin, kun kirjoitat muistiinpanoja studiolle tai dokumentteja töihin. Sinulla on myös laastari juuttunut verkkokamerasi eteen, koska se oli juuri sitä mitä sinulla oli. Olet harkinnut uuden tietokoneen ostamista, mutta budjetti ei mene juuri nyt, joten ratkaisu on korjata vanha.

Varmista, että tietotekniset laitteet toimivat oikein

IT-laitteisiin sisältyy sekä laitteistoja että ohjelmistoja, joihin kuuluu monia asioita. Kun kyseessä on laitteisto, se on palvelimesi, tietokoneesi näytön, itse tietokoneen, tulostimen, kuulokkeen jne. Ohjelmisto, toisaalta, on tietokoneesi ohjelmisto. On tärkeää seurata, että tietotekniset laitteet toimivat oikein. Voit tehdä tämän esimerkiksi Tee pitää kaikki ohjelmasi ajan tasalla, jotta sinulla on aina uusimmat versiot ja siten myös varmistaa, että hakkerointi ja virukset vältetään. Lisäksi laitteisto on yhtä tärkeä kuin viime kädessä et pysty käyttämään tietokonetta, jos se ei toimi kunnolla. Lue lisätietoja siitä, miten saat apua IT-laitteiden hallinnasta 3 vaiheessa.

Asenna virustentorjuntaohjelma

Jos et ole jo huolehtinut siitä, että tietokoneeseen on asennettu virustentorjuntaohjelma, olisi hyvä idea, jos haluat tietokoneesi pidemmän käyttöiän. Löydät helposti virustentorjuntaohjelmat, jotka ovat ilmaisia, jos et halua tai sinulla on mahdollisuus käyttää rahaa siihen.