Blog

Otte generationer af videospilkonsoller

Olet ehkä huomannut, että konsolit luokitellaan sukupolvien ajan, kun ne ovat mukana mediassa. Sukupolvet viittaavat kunkin konsolin käyttöikää, ennen kuin julkaisijat julkaisevat päivitetyn version. Tällä hetkellä meillä on käynnissä 8. Konsolin luominen ja itse asiassa meidän pitäisi palata 70-luvun alussa, jos aloitamme ensimmäisen sukupolven. Muun muassa tunnettu "Pong" -peli on mm.

Videopillereiden varhainen kuolema

Muutama vuosi myöhemmin toinen sukupolvi seurasi, mutta kuoli vuonna 1984 sen jälkeen, kun sitä kutsutaan nimellä "The Video Game Crash of 83". Tämä episodi johtui siitä, että konsolin tuottajat olivat edelleen hyvin uusia ja teollisuus kukoisti. Suuri määrä videopelejä tuli sekä valmistajilta että kolmannen osapuolen yrityksiltä, ??mikä tarkoitti sitä, että valmistajat eivät voineet tehdä laadunvalvontaa ja markkinoita laimennettiin. Kaatuminen oli teollisuusvirhe, joka laski 97% 2 vuoden aikana.

Italian supersankari

Kun kolmas sukupolvi tuli ulos, se oli japanilainen Nintendo, selkeä markkinajohtaja. Peleistä tehtiin seikkailunhaluinen ja hahmot esiteltiin takaisin tarinalla, joka teki niistä molemmat ystävällisiä ja teki pelin mielenkiintoisemmaksi. Se oli täällä Nintendo esitteli hahmoja kuten Legend of Zelda, Mega Man ja pieni italialainen putkimies Super Mario, joka hyppäsi värikkäiden maisemien avulla pelastaakseen prinsessa. Neljäs sukupolvi, joka julkaistiin 1990-luvun alussa, oli enimmäkseen kolmannen sukupolven päivitys, joka paransi grafiikkaa.

90-luvun puolivälissä teollisuus joutui kuitenkin enemmän järkyttämään, kun Sonyin elektroniikka-jättiläinen tuli myös lavalle, kun he ottivat käyttöön PlayStationin, jonka hallitseva muotoilu ja vaikuttava grafiikka hallitsivat teollisuutta vuosituhannen vaihteessa.

Maailman paras myyntikonsoli

Kuudes sukupolvi tarjosi mahdollisuuden online-pelejä ensimmäistä kertaa, ja se oli myös sukupolvi, jossa Sega joutui luopumaan ja kilpailemaan, ja Microsoft esitteli Xboxin kanssa. Sonyn PlayStation 2 julkaistiin, ja sillä oli DVD-ominaisuus, joten se on erittäin suosittu. Niin suosittu, että se on tällä hetkellä myydyin konsoli, jossa on yli 150 miljoonaa kappaletta ja vaikuttava 13 + vuoden varasto.

Xbox 360 oli 7. sukupolven ensimmäinen konsoli vuonna 2005, ja se mullisti alan verkkopelejäan ja yhteisöjään käyttäen suurimmassa määrin Internetin monia mahdollisuuksia konsolin kautta. Seuraavana vuonna PlayStation3 tuli radalle, joka mahdollisti Blu-ray-tekniikan ja kyvyn ladata elokuvia suoraan. Nintendon Wii oli myös ensimmäinen mover, jolla oli innovatiivisia ohjausvaihtoehtoja, jotka sallivat luonnollisten kehonliikkeiden käytön esimerkiksi erityisten joypadien avulla. pelasi keilailua tai golfia.

Tulevat konsolit

Vaikka 7. sukupolvi ei ole vielä päättynyt, olemme tulleet arvoon 8., jossa kaikkien valmistajien teknologia on keskittynyt, jossa eri konsolit voivat olla vuorovaikutuksessa muiden mediaformaattien kanssa. Erityisesti PlayStation 4 on tullut suosittu, ja kun se julkaistiin, se myi yli 1 miljoonaa konsolia ensimmäisten 24 tunnin aikana kahdessa maassa. PS4-lisävarusteiden kasvava määrä merkitsee myös sitä, että sukupolvet todennäköisesti kestävät kauemmin kuin he käyttivät.