Blog

Suuri osa suomalaisista rakastavat matkustamista. Tämä ei ole yllättävää, sillä se on mahtava tapa kokea uusia asioita ja uusia kulttuureita. Matkustamiseen liittyy kuitenkin hyvin monta asiaa, jotka tulee ottaa huomioon. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet suunnitellut matkustavasi kauemmas tai pidemmäksi aikaa. 

Eurooppa on täynnä upeita kohteita, ja Euroopan Unionin maiden sisällä matkustaminen on todella helppoa. Jos olet matkustamassa toiseen Pohjoismaahan, voit jopa viipyä siellä aivan niin kauan kuin haluat. Vaikka Euroopassa on monia mahtavia mahdollisuuksia, silti on tietenkin mukavaa matkustaa myös Euroopan ulkopuolelle.

Oletko suunnitellut matkaa Euroopan ulkopuolelle?

Oletko nähnyt kuvia Aasian upeista kohteista tai vaikka Amerikan suurista kaupungeista, ja haluat nyt itse kokea saman? Siinä tapauksessa sinun tulee valmistautua matkaan hieman enemmän. Tarvitset nimittäin hyvin moneen kohteeseen Viisumin, jotta voit vierailla maassa turistina.

Viisumin hakemiseen on muutamia erilaisia mahdollisuuksia. Tietenkin voit ottaa yhteyttä paikalliseen suurlähetystöön pyytääksesi apua. On kuitenkin olemassa myös helpompi tapa. Tämä on e-visa eli elektronisen viisumin hakeminen. Voit tietenkin itse päättää, millä tavalla hakeminen sopii juuri sinulle, mutta elektronisessa viisumissa on joitain tiettyjä hyviä puolia.

Miksi hakea Viisumi verkossa?

Internet on todellakin helpottanut meidän kaikkien elämää todella uskomattomilla tavoilla. Kuka olisi voinut uskoa, että jopa tärkeiden asiakirjojen hankkiminen voi jossain vaiheessa internetin avulla. Se on silti loistava asia, koska asiakirjojen hankkiminen ei ole välttämättä kaikista helpoin prosessi.

Todellakin e-visan hakeminen käy yleisesti ottaen paljon helpommin kuin viranomaisilla vieraileminen. Voit seurata selkeitä ohjeita, ja tarvittaessa pyytää apua, jotta et joudu ongelmatilanteisiin. Lisäksi e-visa on nopeasti käytettävissä, mikä vähentää stressin määrää huomattavasti.

Aloita prosessi hyvissä ajoin

Vaikka e-visa on käytettävissä nopeasti, hakuprosessi tulee aloittaa hyvissä ajoin. Itse hakemisprosessi ei välttämättä vie kauaa aikaa, mutta et saa viisumia välittömästi käteesi. Se tulee ensimmäisenä nimittäin hyväksyä viranomaisten puolesta. Sen lisäksi se saatetaan joskus hylätä, jolloin joudut hakemaan viisumia uudelleen. Vähennä siis itseltäsi turhaa stressiä, ja aloita prosessi hyvissä ajoin. Näin voit keskittyä matkustamisen mukaviin puoliin stressin sijasta.