Blog

6 gyldne trick til en din langsomme computer

Onko tietokoneesi käynnistynyt hitaasti? Joten tämä artikkeli on vain sinulle....

Olen tehnyt tämän artikkelin 6 kultaista temppua hitaalla tietokoneellasi, jotta voit tehdä sen nopeasti uudestaan ??ilman IT-myymälää :-)

Ensin vähän minusta....

Nimeni on Glen ja työskentelen Medieland.dk: ssä, jossa olen työskennellyt 11 vuoden ajan tietokonepalvelulla herra ja rouva. Tanska. En anna tätä palvelua enää, mutta olen kirjoittanut tämän valtavan opasongelman hidas tietokone ja miten se korjataan.

Kuulen usein, että heidän tietokoneensa on hidastunut ja se saattaa olla kulunut, joten heidän on ostettava uusi. Tämä on suuri väärinkäsitys. Tietokone ei ole esimerkiksi kulunut. auto, kun se on sähköinen. Joten tietokoneesi voi aina olla yhtä nopea kuin silloin, kun se oli uusi. Ainoa asia, joka voi kompastua, on, että kiintolevysi on hajanaista, mutta voit vain eheyttää sen ja näet nopean parannuksen..... Mikä johtaa minut ensimmäiseen temppuon.

Kultainen temppu # 1 - eheyttää kiintolevyn
Opas on tehty Windows 10: lle, mutta se on sama toimintatapa uusimmissa Windows-versioissa.


Tietokoneessa on kiintolevy ja useimmilla tietokoneilla on mekaaninen kiintolevy. Tämä tarkoittaa, että siinä on joitakin liikkuvia osia, jotka ovat joitakin viipaleita ja hakualusta. Kun tallennat tietoja, se tallentaa tiedot näihin levyihin.

Ongelma on vain, että tietokoneesi ei ole kovin hyvä säästää sitä asianmukaisesti, joten se tallentaa sen kiintolevyn ympärille. Kun esimerkiksi haluat käyttää tietojasi uudelleen. avaa ohjelma, niin hakuhaarukka menee edestakaisin ja kiintolevyn ympäri löytääksesi nämä tiedot. Se vie sota.... Mitä enemmän olet käyttänyt tietokonetta, sitä enemmän tietoja levitetään ja mitä kauemmin sinun on odotettava. Tätä kutsutaan myös kiintolevyksi pirstoutuneeksi.

Ratkaisu on eheyttää kiintolevy. Windowsilla on automaattisesti tämä työkalu sisäänrakennettu.

Ja nyt, aseta se automaattiseen eheyttämiseen, kun se alkaa eheytyä, kun istut ja työskentelet tietokoneellasi. Tämä pyyhkii tietokoneesi ja ärsyttää sinua :-)

Voit käyttää tämänkaltaista eheytystyökalua:
Avaa Explorer, "Aloita", joka on vasemmassa alakulmassa alhaalla, kirjoita sitten "Explorer" ja paina Enter.

  • Voit nyt nähdä asemat niin, että napsautat hiiren kakkospainikkeella c-asemaa ja valitse "ominaisuudet". Nyt on avattu uusi ikkuna, jossa "toiminnot" ja sitten "optimoidaan".
  • Sinun on nyt valittava C-asema napsauttamalla sitä kerran ja valitsemalla "optimoi"

Ps. On sanottava, että tietokoneet ovat niin pieniä, että ne alkavat tehdä SSD-kiintolevyllä, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole liikkuvia osia. Älä siis eheytä SSD-kiintolevyä.

Golden Trick No. 2 - Poista automaattisen käynnistyksen ohjelmat

Kautta 21 vuotta olen työskennellyt tietokoneella, ei ole mikään salaisuus, että suurin ongelma, odottamattomasti, ovat ohjelmat, jotka alkavat samanaikaisesti tietokoneesi kanssa.

Kuvittele, että käynnistät tietokoneen, mutta samaan aikaan se käynnistää 13 muuta ohjelmaa.... Tämä tekee käynnistysajasta hyvin hidasta, mutta tietokoneessa on myös paljon resursseja, jotta nämä 13 ohjelmat toimisivat taustalla.

Sitten meidän on poistettava ne... Monet niistä voidaan nähdä pieninä kuvakkeina kulman vieressä.

Näin voit tehdä:

Paina "start" ja kirjoita "msconfig" ja paina enter. Valitse uuden ikkunan "Aloita" -välilehti ja napauta sitten "Avoin työpaikkaluettelo".

Nyt sinun tarvitsee vain poistaa kaikki ohjelmat, joita et käytä koko ajan..... Mutta ei virustentorjuntasi ja palomuurisi. Esimerkiksi. Olen poistanut Spotify-ohjelman, koska aloitan ohjelman vain, kun käytän sitä. Tietokoneeni ei tarvitse käynnistää automaattisesti.

Kultainen temppu # 3 - Poista ohjelmat joita et käytä

Tämä vaihe on yksi asiajoka ei auta niin paljon yksin... mutta yhdistää se seuraavien vaiheiden kanssa, se antaa jotain...

Meidän on poistettava kaikki ohjelmat, joita et käytä, joten voit poistaa joitain tavaroita rekisteristä ja saada tilaa tietokoneesi kiintolevyltä....


Joten sinun täytyy tehdä seuraava:
Napsauta "Aloita" ja valitse "asetukset", "järjestelmä" ja lopuksi "sovellukset ja ominaisuudet".

Voit nyt tarkastella kaikkia tietokoneellesi asennettavia sovelluksia (myös pelejä). Poista, mitä et käytä, mutta ei päivityksiä - Palomuurit - virustorjunta - wifi-ohjelmat jne. Voit esimerkiksi, poista spotify, pelit, kuvankäsittelyohjelmat jne.

Lopuksi sinun on käynnistettävä tietokone uudelleen, jotta muutokset voivat tulla voimaan.

Kultainen temppu # 4 - Puhdista rekisteritietokanta

Nyt olemme poistaneet kaikki ohjelmat, mutta valitettavasti ohjelmat tekevät ohjelmoijat ovat usein laiskoja ihmisiä. Ohjelmat usein purkautuvat rekisteriin, kun ne poistetaan tietokoneesta. He jättävät usein niin sanottuja avaimia (kutsutaan myös nimellä data).

Onneksi se johtaa minut yhteen tämän tietokoneen maailman parhaista ohjelmista :-) Haluan esitellä:.......cleaner........

Se on erinomainen ohjelma, joka on ilmainen ja voi puhdistaa rekisterisi ja puhdistaa tietokoneesi.

Sinun täytyy ladata ja asentaa ohjelman uusin versio Googlelle:

"Lataa Ccelaner"

Täällä voit ottaa vain ylhäältä linkin Piriformin omilta sivuilta ja asentaa ohjelman.

Käynnistä sitten ohjelma ja valitse "Registry" vasemmalla puolella ja sitten "Scan for issues". Kun se on skannattu, varmista, että kaikki rivit valitaan ja valitse sitten "Korjaa valitut ongelmat".

Nyt olet selvittänyt rekisterisi, mutta sinun ei tarvitse enää aloittaa uudestaan, vaan meidän täytyy käydä läpi tempun 5 :-)

Kultainen temppu # 5 - Suorita parasta puhdistusohjelmaa

Windows 10 on todella onnistunut jopa puhdistamaan tietokoneesi, ja voit sanoa, että Microsoft, joka tuottaa Windowsia, on myös yrittänyt.....

On kuitenkin joitain neroja, jotka ovat tehneet ohjelman nimeltä "Ccleaner" ja on hienoa puhdistaa tietokoneesi. Voit lukea lisää tästä ohjelmasta temppu # 4.

Ccleaner poistaa vanhat ja käyttämättömät tiedostot, tyhjentää selaimesi tiedot ja poistaa vanhat asetukset. Kaikki tämä tweaks tietokoneesi ja tekee siitä nopeamman. Tämä on erityisen hyödyllinen, jos olet juuri poistanut paljon ohjelmia....... Kumpi sinulla on, jos olet poistanut tämän oppaan vaiheet.

Käynnistä sitten ohjelma ja valitse vasemmalla puolella "Cleaner" ja napsauta oikealla puolella olevaa Suorita puhdistusaine.

Kun olet valmis, käynnistä tietokone uudelleen.

Kultainen temppu nro 6 - Tyhjennä tietokone

Täältä tulee viimeinen temppu, jota useimmat tietokoneen käyttäjät eivät ajattele ja et halua lukea hyvin monissa oppaissa :-) Mutta älkää erehtykää, tämä on ongelma, että monet aliarvioivat.

Lähes kaikki tietokoneet on varustettu puhaltimilla, jotka puhaltaa ilmaa joihinkin tietokoneen elektronisiin osiin, jotka kuumenevat. Tämä on esimerkiksi. CPU, virtalähde ja näytönohjain.
On hyvin vähän tietokoneita, jotka ovat vettä jäähtyneitä, koska tämä on useimmiten ihmisiä, jotka ylikellotetaan tietokoneeseensa. Näillä yksittäisillä tietokoneilla ei ole tätä ongelmaa.

Puhallinjäähdytyksen ongelma on se, että pöly kerääntyy jäähdytysreunoihin vuosien kuluessa ja tämä aiheuttaa pölyn pysymisen lämpimänä eikä ilma pääse jäähdytysreunaan. Tuloksena on tietokone, joka kuumenee, mikä tekee tietokoneesta hidastuvan huolehtimaan itsestään. Se voi myös aiheuttaa tietokoneesi epävakaaksi tai sulkeutumaan kokonaan, kun se kuumenee.

Ratkaisu on räjäyttää tietokoneesi paineilmalla tai tyhjentää se, mutta ennen kuin aloitat, irrota tietokoneen virtalähde ja irrota se.lle, joka on emolevyssä. Jos et, voit vaarantaa oikosulun emolevysi, jos osut sen pölynimurilla, joka on usein valmistettu metallista.

Jos sinulla on kannettava tietokone, yritä erottaa se ja tyhjentää tai puhaltaa se paineilmalla jäähdytysrivat.

Johtopäätös

Se oli kaikkea minulta tällä kertaa. Toivon todella, että voit käyttää temppuja! Ainakin he ovat olleet joitakin niistä, joita olen käyttänyt monien vuosien ajan ja tiedän, että monet IT-palvelumyymälät käyttävät näitä tekniikoita.

Kiitos lukemisesta.