Artikler » Levyn hajanaisuus - miksi se on hyödyllistä ja miten se toimii?

Levyn hajanaisuus - miksi se on hyödyllistä ja miten se toimii?

Levyn hajanaisuus - miksi se on hyödyllistä ja miten se toimii? last ned

Olet ehkä kuullut levyn hajanaisuudesta ennen, mutta miksi teet sen todella ja miten se tehdään. Tämä selittää sinulle kaiken, onko sinulla Windows-tietokone tai Mac, jossa on vakio kiintolevy tai uudempi SSD-muoto. Sitten haluat tietää lisää levyn hajanaisuudesta ja haluaisit antaa sinulle tämän, joten lue lisää alla.


Mikä on levyn fragmentointi?


Tietokoneesi tai Macin yksittäiset tiedostot on jaettu moniin pieniin paloihin kovalevylläsi. Nämä bitit ovat hajallaan levykkeessä näissä pienissä palasissa ja siten hyödyntävät koko levytilaa sen sijaan, että levylle tuotettaisiin pieniä reikiä, joita ei voi täyttää suuremmilla tiedostoilla. Tämä on yleensä erittäin älykäs ratkaisu, koska kiintolevyä, kuten edellä mainittiin, hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedostojen pirstoutumisen haittana on se, että se yleensä pienentää kiintolevyn nopeutta, koska se kestää kauemmin, kun tiedostojen lukeminen ja kirjoittaminen tarvitsee tai on käytetty. Tavallinen kiintolevy on levy, aivan kuten CD, johon osat tai osat on levitetty. Tämän levyn ympärillä liikkuvan avaimen on löydettävä ja luettava nämä bitit, ja mitä kauemmin se on näiden bittien välillä, sitä kauemmin se tarvitsee löytää ja lukea tarvitsemasi tiedoston.


Mitä levyn sirpaloitumista kiintolevylle tulee ja se on, että se eheyttää yksittäiset tiedostosi niin, että ne kootaan yhteen kiinteään kiintolevylle. Tämä tarkoittaa sitä, että kun tiedostojasi on helpompi etsiä kiintolevyltäsi ja sillä on näin nopeampi lukeminen tämän tiedoston avaamiseen. Tämä johtaa siihen, että tietokoneesi tai Mac on nopeampi ja suorituskykyisempi. Levyn hajanaisuus voi siten parantaa kiintolevyn suorituskykyä ja siten PC: n tai Macin peruskäyttäytymistä. Kuitenkin, tarvitaanko kiintolevylle levyn pirstoutumista, riippuu myös levyn ja tiedostojärjestelmän tosiasiallisesta käytöstä levyllä, mutta tavallisessa tietokoneessa on hyvä levittää säännöllisesti kiintolevyä. Tämä voi kuitenkin kestää kauan, joten sinun pitäisi myös harkita, voiko se maksaa kyseisellä kustannuksella.


Macin ja Windows-tietokoneen välinen ero


Se on perussuositus levylohkoon omalla tavallisella Windows-tietokoneellasi. Se on kuitenkin toinen tarina, kun kyse on Macista, jossa Windows-tietokoneessa on sisäänrakennettu levyn fragmentointityökalu, koska Macissa ei ole mitään. Mutta miksi? Se on hieman erilainen Macin levyn sirpaloitumisen kannalta. Tässä järjestelmässä se hallitsee kaiken itse, joten et löydä Maciin sisäistä levyn sirpalointityökalua, eikä siksi kannata käyttää rahaa ja aikaa työkalun lataamisessa tämä ja aloita levy levittämällä hänen Macia. Tämä pätee, jos sinulla on Mac, jolla on säännöllinen kiintolevy tai jolla on SSD. Jos sinulla on sellainen, jolla on SSD, se ei ole välttämätöntä.


Levyn hajanaisuus SSD: ssä


Se on hieman erilainen asia, kun kyse on SSD: stä. SSD-levy on rakennettu täysin eri tavalla kuin perinteinen levy, jossa on pyörivä levy. SSD tulee kuluneemmaksi ja hitaammin, sitä enemmän siirrät tiedostoja ja käytät sitä yleensä. Olemme aiemmin sulkeneet levyn fragmentoinnin Maciin, joten keskitymme Windows-tietokoneisiin. Vaikka Windows-tietokone ei ole niin hyvä, että se voi seurata ja jopa optimoida aseman Mac-tietokoneena, ei ole hyvä tehdä levyn hajanaisuus, jos sinulla on Windows-tietokone, jossa on SSD. SSD on älykkäämpi kuin perinteinen kiintolevy, ja seuraa näin ollen tiedostojen seurantaa, jotta ne ovat aina käytettävissä nopeasti. Siksi se ei periaatteessa hyöty levystä, joka jakaa SSD: n, koska se kuluttaa sitä tarpeettomasti. Jos kuitenkin tuntuu, että SSD on hidastunut, sinun on hyvä puhdistaa asemasi kokonaan, kokonaan käsin.


Windowsin hajanaisuusopas


Windows-tietokoneessa on helppo tehdä kiintolevyn levyn fragmentointi ja saada se siten eheytetyksi optimoiduksi korkeammalle suorituskyvylle. Kiintolevyn optimointi:



  1. Valitse tehtäväpalkista hakupalkki ja kirjoita Defrag.

  2. Valitse Eheytä ja Optimoi asema.

  3. Valitse levyasema, jonka haluat optimoidajäätä kiintolevyjen yli.

  4. Valitse Optimoi- painike.