Artikler » Diablo IV julkaistaan vihdoin ja matkalla

Diablo IV julkaistaan vihdoin ja matkalla

Diablo IV julkaistaan vihdoin ja matkalla last ned

Blizzard Entertainmentin suuri kokous BlizzCon ilmoitti upeita ilmoituksia vuonna 2019, ja etenkin Diablo-sarjan jatkoa odotettiin kauan. Diablo IV: n ilmoituksesta oli huhuttu tapahtumista edeltäneinä kuukausina, mutta yritys ei ollut vielä vahvistanut mitään.

BlizzCon toimii yli kolmen päivän ajan, ja jo ensimmäisenä päivänä ja muutaman tunnin kuluessa sen avaamisesta Blizzard Entertainment julkaisi hirveän elokuvan trailerin, jossa ilmoitettiin, että Diablo IV: stä oli tulossa todellisuus monille potilasfaneille.

Elokuvan traileri oli vähintäänkin erittäin julma katsottava, ja se antoi nopeasti rajuille faneille ajatuksen, että pelisarja tutkii jälleen niitä tummia ja synkkiä teemoja, jotka tekivät peleistä menestyksen monta vuotta sitten. Pelin ilmoittamisen lisäksi siellä oli myös mahdollisuus kokeilla hyvin varhaista versiota pelistä, jos olit tapahtumassa. Varhainen versio oli selvästi erittäin rajallinen, koska Diablo IV: llä ei ole edes julkaisupäivää. Tästä huolimatta suurin osa palautteesta on ollut erittäin positiivista, koska peli on päivitetyn ja realistisen grafiikan lisäksi myös paljon kehittyneempää kuin mitä edeltäjänsä Diablo III teki.

Tarvitaan hyviä uutisia

Blizzard Entertainment oli kuitenkin epäilemättä tietoinen siitä, että heidän oli keksittävä jotain hienoa, jota uskolliset fanit voivat odottaa. Viime vuosina peliyhtiötä on kritisoitu voimakkaasti kyseenalaisista päätöksistä. BlizzCon 2018: lla Blizzard Entertainmentilla ei todellakaan ollut mitään uutta keksimään paitsi kiistanalainen Diablo Immortal, joka on Diablo-maailmankaikkeudessa asetettu mobiilipeli. Diablo Immortalin ilmoittaminen johti heti vastatuuleen ja johdatti kommentteja niin faneilta kuin arvostelijoiltakin. Oli valtava pettymys, että se oli ainoa asia, jonka Blizzard Entertainment piti tarjota monille miljoonille Diablo-faneille, jotka olivat toivoneet jatkoa - ts. Diablo IV. Monien fanien piti odottaa vielä vuosi, ennen kuin Blizzard Entertainment ilmoitti, että Diablo IV oli myös todellisuus.

Diablo Immortalin ongelma oli ajoitus. Jos peliyhtiö olisi päättänyt ilmoittaa matkapuhelimesta vahvistettuaan Diablo IV: n, he olisivat todennäköisesti tavanneet innostuneesti. Mutta niin ei ollut. Diablo Immortal ilmoitettiin, eikä Blizzard Entertainmentillä ollut mitään tarjottavaa faneilleen. Vastatuulet vahvistuivat vasta, kun peliyhtiö päätti valottaa ammattimaista Hearthstone-pelaajaa, kun hän ilmaisi tyytymättömyytensä Hongkongin ja Kiinan konflikteihin. Fanit olivat vihaisia syyttäessään Blizzard Entertainmentia arvostavan Kiinan markkinoita sananvapautta korkeammaksi. Tuloksena oli, että yritys oli tilanteessa, jossa oli suuri tarve projekteille, joita fanit voivat odottaa, muuten ne lopulta pilata itsensä ja maineen. BlizzCon 2019 oli heidän tarvitsema ihme. Diablo IV tapasi avosylin, ja World of Warcraft -pelisarjan jatkaminen, nimeltään World of Warcraft: Shadowlands, aiheutti myös hieman innostusta. Kahden pelin lisäksi Blizzard Entertainment ilmoitti myös Overwatchin kaksi.