Ohjelmoida » viihde » Harrastukset ja vapaa-aika

SketchUp last ned
4 0 1710  

Lataa suosittu ja hyvin kehittynyt 3D-mallinnusohjelma SketchUp Free täältä.

SketchUp Free on erittäin käyttäjäystävällinen työkalu, jonka avulla voit luoda melkein mitä tahansa arkkitehtuurin maailmassa. Ohjelmaa käyttävät arkkitehdit ympäri maailmaa, ja se tunnetaan käyttäjäystävällisestä suunnittelustaan ja helppokäyttöisistä vaihtoehdoistaan. SketchUp Free -palvelun avulla voit rakentaa juuri sen, mitä haluat, ja luoda siten havainnollistava yleiskatsaus, jonka voit näyttää ystävillesi, perheellesi tai työtovereillesi.

SketchUp Free on selainpohjainen, mikä tarkoittaa, että käytännöllisesti katsoen mikä tahansa tietokone voi vetää sen pois ilman ongelmia.

Vaihtoehdot selaimessasi

Se ei vaadi ylimääräisiä laajennuksia SketchUp Free -ohjelman suorittamiseen selaimessasi, mutta se vaatii Internet -yhteyden. Kun avaat ohjelman, sinun on valittava malli, joka auttaa sinua saamaan yleiskuvan projektistasi. Seuraavaksi voit helposti navigoida eri työkalujen ja ominaisuuksien ympärillä, jotka on sijoitettu hyvin oikealle ja vasemmalle puolelle.

Eri työkalujen kuvakkeet on valittu hyvin, ja ne antavat nopeasti käsityksen niiden toiminnasta. Jos olet edelleen epävarma, pidä hiirtä painettuna, niin saat työkalun nimen, jonka pitäisi auttaa sinua hieman matkan varrella.

Ei ole harvinaista, että näemme hiukan yksityiskohtaisemman tekstin, kun pidät hiirtä painettuna, ja mielestämme on hieman sääli, että opimme tuntemaan toiminnon nimen ilman lisäselityksiä. Mutta tämä ei tietenkään estä toiminnallisia mahdollisuuksia, ja niitä on paljon. SketchUp Free on uskomattoman helppo navigoida, ja ominaisuuksia on helppo käyttää.

Kuten yllä on nähty, yksinkertaisten asioiden luominen - samoin kuin suurempien projektien - on helppoa. Ei kestä kauan oppia temppuja, joita voi käyttää. Jos esimerkiksi aloitat pinnan tekemisen, voit helposti rakentaa seinät jälkikäteen, koska voit tarttua kulmaan ja "vetää ylös", mikä on erittäin intuitiivista useimmille tietokoneen käyttäjille.

Teksti

SketchUp Free sisältää useita erilaisia kuvioita, joita voit käyttää vapaasti. Tekstuurit ovat materiaalien alla. Materiaalit ovat esimerkiksi: tiilet, lasi, peilit, jne

Yllä oleva osoittaa selvästi, kuinka monta erilaista tekstuurivaihtoehtoa ohjelma tarjoaa. Yleinen tekstuurin sijoittelu tehdään maalisäiliöllä , joka toimii aivan kuten tiedät sen muista sovelluksista.

Tietenkin on myös mahdollista tehdä pieniä muutoksia tekstuuriin, jos koko pinnan ei tarvitse olla sama. Paras idea on kuitenkin luoda useita "kerroksia" tai leikkaus ja maalata ne sitten. Tämä on huomattavasti nopeampaa ja antaa lopulta paremman tuloksen.

Ilmainen ja pro -versio

Se on SketchUp Free, joka löytyy sivun alareunasta, mutta ohjelmasta on myös asennusversio - joten sinun ei tarvitse käyttää selaintasi. Asennusversion nimi on SketchUp Pro , ja sen voi ladata ja kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Olemme kirjoittaneet SketchUp Prosta perusteellisen katsauksen täällä . Siellä voit myös ladata kokeiluversion. Pro -versio tarjoaa useita lisäominaisuuksia, joita emme valitettavasti voi käyttää ilmaisessa versiossa. Mutta ilmainen painos riittää yleensä useimmille ihmisille, ellei se ole suuri projekti.

Ammattikäyttöön ja amatöörikäyttöön

SketchUp Free -palvelua käyttävät sekä aloittelijat että ammattimaiset arvetarkkitehdit ja insinöörit. Aloittelijoiden helppo osallistuminen johtuu järjettömän hyvästä käyttäjäystävällisyydestä sekä helposta lähestymistavasta ja navigoinnista.

Ammattilaiset käyttävät ohjelmaa samoista syistä, eikä ole mitään rajoitusta kuinka suurelle projektille he voivat luoda. On sanottava, että jos haluat suunnitella pilvenpiirtäjän, sinun kannattaa ehkä kokeilla SketchUp Prota sen sijaan, koska selain voi nopeasti alkaa hakkeroida.

Kehittäjä

SketchUp tunnettiin aiemmin nimellä Google SketchUp. Syynä tähän on se, että Google osti SketchUpin jo vuonna 2006. SketchUpin ensimmäinen julkaisu julkaistiin kuitenkin jo vuonna 2000, ja ohjelma oli valtava menestys alusta alkaen.

Suunnittelu ja helppokäyttöisyys

SketchUp Free on erittäin tyypillinen työohjelmasuunnittelu, eikä se ole oikeastaan yllättävää. Se on tunnettu muotoilu, mikä tarkoittaa, että löydät toiminnot ja työkalut nopeasti haluamastasi paikasta.

Itse työpaikalla on hallittavissa, ja on olemassa useita suuntaviivoja, jotka varmistavat, että projekti päätyy näköinen niin kuin haluat. Oikealla puolella on jopa paljon informatiivista tekstiä, joka auttaa sinua eri ominaisuuksissa, jos jäät jumiin.

Ohjetoiminto on tarkka ja jaettu yksinkertaisiin pistemuotoihin, mikä helpottaa seuraamista. Kaikille työkaluille on ohjetoiminto, ja sen pitäisi varmistaa, ettet joudu istumaan täysin sekaisin projektisi kanssa.

Yhteisö

SketchUp Free tarjoaa erinomaisen yhteisön, joka on aina valmis auttamaan ja opastamaan. Ensisijainen avun lähde on monien youtube -opetusvideoiden kautta. Käyttäjät ovat luoneet videot näyttääkseen, miten lähestyä eri tilanteita. Videosta riippuen he yleensä selittävät ja auttavat tavallisia ongelmia.

SketchUpin takana olevat kehittäjät ovat myös luoneet oman YouTube -kanavansa viimeisen vuoden aikana, joten myös me aloittelijat voivat liittyä.

Johtopäätös

SketchUp Free on ilmainen versio ohjelmasta, jonka tiedetään olevan täynnä vaihtoehtoja. Pelkäsimme, että ilmainen painos rajoittaa mielikuvitustamme, mutta kävi ilmi, että ei ollut mitään syytä huoleen. SketchUp Free voi tehdä melkein saman kuin SketchUp Pro, mutta SketchUp Free on se etu, että se on täysin ilmainen.

Ohjelma on hyvin kehitetty ja toimii optimaalisesti. Jos et voi rakentaa kokonaisia kaupunkeja, sinulla ei ole ongelmia projektiesi kanssa selaimessasi.

Kaiken kaikkiaan SketchUp Free on loistava ohjelmisto, ja se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Download SketchUp Free

Screenshots
Program info
Type:
Freeware

Produsent:
Trimble Navigation Limited

Lagt til:
05-10-2021

End User License Agreement (EULA)
Plattform:
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Størrelse:
Mb

Sist oppdatert:
05-10-2021
0
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR SKETCHUP

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and TRIMBLE NAVIGATION LIMITED and its affiliates (“TRIMBLE NAVIGATION LIMITED”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or TRIMBLE NAVIGATION LIMITED's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED retains all right, title and interest in and to the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from TRIMBLE NAVIGATION LIMITED. All rights not expressly granted to you herein are reserved by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED.

2 THIRD PARTY SERVICES
TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, without the express prior written consent of TRIMBLE NAVIGATION LIMITED or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services or this EULA, use or install the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that TRIMBLE NAVIGATION LIMITED may offer you a separate site license agreement to make the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may include measures to control access to the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services will not function properly.
The TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, and to the extent that your contributions through use of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant TRIMBLE NAVIGATION LIMITED an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to TRIMBLE NAVIGATION LIMITED's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services and related goods and services under applicable law. This license grant to TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may require an internet connection to access the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services. By using the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services or certain features of the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
TRIMBLE NAVIGATION LIMITED respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED's privacy policy as amended from time to time is available at www.trimble-navigation-limited.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’s Privacy Policy defines how, why and to which extent TRIMBLE NAVIGATION LIMITED collects and uses personal and non-personal information in relation to TRIMBLE NAVIGATION LIMITED's products and services. By installing, accessing or using the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services you explicitly agree with the terms and conditions of TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
TRIMBLE NAVIGATION LIMITED may license to you certain virtual goods to be used within TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and TRIMBLE NAVIGATION LIMITED is not a party to the transaction.
TRIMBLE NAVIGATION LIMITED may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED shall have no liability to you or any third party in the event that TRIMBLE NAVIGATION LIMITED exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT TRIMBLE NAVIGATION LIMITED IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
TRIMBLE NAVIGATION LIMITED warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED. If the Software is no longer available, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S AFFILIATES, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S AFFILIATES’, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE TRIMBLE NAVIGATION LIMITED SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, TRIMBLE NAVIGATION LIMITED will be irreparably damaged, and therefore you agree that TRIMBLE NAVIGATION LIMITED shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or TRIMBLE NAVIGATION LIMITED means any legal entity that is directly or indirectly controlled by TRIMBLE NAVIGATION LIMITED for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold TRIMBLE NAVIGATION LIMITED, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. TRIMBLE NAVIGATION LIMITED reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on TRIMBLE NAVIGATION LIMITED’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the TRIMBLE NAVIGATION LIMITED Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at TRIMBLE NAVIGATION LIMITED's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST TRIMBLE NAVIGATION LIMITED ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@trimble-navigation-limited.com.