Blog

Vertailupalvelut netissä ovat tulleet yhä yleisimmiksi ja Suomessakin on viime aikoina nähty useita vertailupalveluita. Niiden tarkoituksena on etsiä ja kilpailuttaa tarjouksia netissä, mikä auttaa kuluttajaa löytämään itselleen sopivimman palvelun. Kerromme vertailupalveluiden seikoista artikkelissamme tarkemmin, jotta pystyt kilpailuttamaan tarpeesi suotuisimmalla tavalla.

 

Sähköistynyt maailma on tuonut yritykset ja niiden asiakkaat entistä lähemmäs yhteen. Erilaiset verkkokaupat ja niiden palvelut tarjoavat kuluttajille lukuisia eri hyödykkeitä, eikä maailmassa ole enää kovin montaa asiaa, jota ei voi hankkia netistä. Tämä pätee lähinnä kaikkiin kulutushyödykkeisiin, mukaan lukien lainoihin ja niiden hankkimiseen, minkä vertailupalvelut netissä ovat helpottaneet kuluttajaa kartoittamaan.

 

Lainojen vertailupalvelut vertaavat siis lainoja kuluttajan eduksi etsien ja vertaillen parhaimpia lainoja sen hakijalle. Ne sekoitetaan melko usein pankkeihin tai muihin rahoituslaitoksiin, ja jotkut voivat käsittää ne myös pikavippien tarjoajina. Ne eivät siis toimi lainanmyöntäjinä, vaan niiden tarkoituksena on toimia neutraalina välikätenä lainanhakijan ja lainantarjoajan välillä. Sivustot vertailevat lukuisia eri lainamuotoja ja niitä voi tarkastella missä tilanteessa tahansa, olipa kyseessä esimerkiksi pienlaina tai jokin muu laina.

 

Vertailupalveluiden toimintaperiaatteet

 

Lainojen vertailupalvelut netissä auttavat lainanhakijaa löytämään sopivin mahdollinen laina vertailemalla lainantarjoajia usean tahon joukosta. Niiden tarkoituksena ei ole itse myöntää lainaa, vaan ne kilpailuttavat tarjoukset kuluttajan puolesta. Suomessakin on tarjolla useita eri lainan vertailupalveluita netissä, mikä tekee oikean lainan etsimisen helpoksi ja nopeaksi.

 

Vertailupalvelut netissä ovat itsenäisiä ja puolueettomia, eivätkä ne siis ole kytköksissä lainanmyöntäjiin. Ne eivät esimerkiksi määrittele lainan hintoja eikä niiden kuluja tai muita ehtoja. Kuluttajan eduksi on tullut myös Suomessa kasvava kilpailu lainantarjoajien kesken, mikä tarjoaa kuluttajille edullisempaa lainaa joustavimmilla ehdoilla. Tarjoajia on siis monia, mikä tekee lainan kilpailuttamisesta entistä tärkeämpää parhaan lainan löytämiseksi. Lainan kustannuksia ja muita ehtoja on helppo ja vaivaton vertailla, kun tarjoukset on kerätty luotettavilta lainantarjoajilta yhteen paikkaan ja siksi lainojen vertailupalvelut netissä on hyödyllinen tapa löytää laina itselleen sopivaan tarkoitukseen.

 

Vertailu alkaa käytännössä yleensä määrittelemällä vertailun kohde, sen summa ja siihen liittyvät muut asiat kuten aika. Vertailussa täytetään usein hakemus, johon kirjoitetaan hakijan tietoja, esimerkiksi henkilö- ja yhteystietoja. Tapauksesta riippuen, vertailupalvelut voivat kysyä myös muista asioistasi, kuten työtilanteestasi tai koulutustaustastasi. Muista, että vertailu netissä ei sido sinua mihinkään, vaan voit rauhallisin mielin tutkia ja kartoittaa sinulle parhaat palvelut ja tuotteet vertailun avulla.

 

Vertailupalvelut ovat kuluttajan hyödyksi

 

Vertailupalveluita kannattaa hyödyntää, koska kaikenlaisten palveluiden tai tuotteiden vertailu voi säästää merkittäviäkin summia rahaa. Tämä pätee myös lainoihin liittyvissä kustannuksissa ja erityisesti silloin kun lainoja ei ole vertailtu vähään aikaan.

 

Vertailupalveluita on myös muissa kuin lainaan liittyvissä hankinnoissa ja ne voivat olla periaatteessa mitä vain. Voit vertailla puolueettomilta tahoilta esimerkiksi puhelinliittymiä, sähkösopimuksia, lehtitarjouksia, suoratoistoja ja jopa treffipalstoja. Sähkösopimuksia kannattaa vertailla esimerkiksi omakotitalossa asuessa, jotta voit saada edullisimman sähkösopimuksen kotiisi.

 

Vertailu tuo siis mahdollisuuden säästää erilaisissa kustannuksissa. Se mahdollistaa myös kilpailuttamisen, joka on niin ikään säästävä toimenpide. Kilpailuttamisella ja vertailulla ihmisen ei siis tarvitse luopua mistään, vaan hän voi tutkia, miten hän saisi palvelun tai tuotteen edullisimmin.

 

Kilpailuttaminen pätee moneen eri kulutushyödykkeeseen tai palveluun vertailun tavoin. Jos esimerkiksi vuokra-asunto on kilpailutettu, voi sillä säästää jopa useita satoja euroja kuussa. Aikaisemman mainitun sähkösopimuksenkin kilpailuttaminen on kannattavaa, sillä saavutettu säästö kartuttaa säästöä vuositasolla myös satoja euroja. Säästämisessä pienistä puroista syntyy iso joki, joten pienempien menojen, kuten puhelinliittymien tai suoratoistopalveluiden kilpailuttaminen on myös järkevää, vaikka tässä yhteydessä puhutaan usein muutaman kympin säästöistä.