Blog

Vuosi on vaihtunut jo jonkin aikaa sitten, ja videopelien suosion kasvulle, ja uusien sekä lähitulevaisuudessa julkaistavien pelien määrälle ei näy loppua. Videopelit, ja erityisesti nettipelit vetävät puoleensa yhä enemmän ja enemmän uusia pelaajia. Voi kuitenkin olla hankalaa löytää kirjavasta ja valtavan isosta pelien joukosta, sekä huomioon ottaen erilaiset peligrenret, ne parhaat tai paras peli juuri itselleen. 

Jotkut pelaajat pitävät yksinpeleistä, mutta iso joukko pelaajia suosii netissä pelattavia moninpelejä. Joidenkin mieleen ovat esimerkiksi seikkailupelit, kun taas toiset pitävät esimerkiksi ensimmäisen persoonan toimintapeleistä, ja jotkut pelaajat suosivat taasen rauhallisempia ja ajattelua vaativia pelejä, kuten strategiapelit ja puzzlepelit. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää valintaa, mutta valinnan vaikeus voi tulla eteen etsiessä niitä parhaita pelejä massiivisesta pelien kirjastosta.

Käymme seuraavaksi läpi joitakin pelisuosituksia eri genreistä ja pelityypeistä, sisältäen sekä yksinpelejä, että nettipelejä, joita voi pelata myös moninpelinä. Jotkin pelit ovat pelkästään Windowsille, kun taasen jotkin suositukset ovat myös konsoleille. Älä unohda, että myös älypuhelimilla ja tableteilla voi pelata paljon hyviä ja uusia pelejä.

 

Haasteita ja erilaisia maisemia toimintaseikkailujen parissa

 

Kolmannen persoonan seikkailupelit, sekä toimintapelit ovat hyvin suosittuja. Näitä pelejä löytyy paljon kaikille pelialustoille. Yksi suosituimmista genren peleistä ovat Tomb Raider -pelit. Tomb Raider -pelisarjaan on julkaistu jo useampi osa vuosien saatossa, ja erityisesti sarjan kolme viimeisintä peliä, jotka ovat kaikki saatavilla sekä Windowsille, että uusimmille konsoleille ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia, mikäli olet yksinpelien ystävä ja arvostat hyviä tarinoita ja juonia. Kaiken lisäksi nämä pelit näyttävät erittäin kauniilta ja ovat immersiivisiä grafiikan ja audion osalta, kunhan sinulla vain on kohtuu tehokas PC tai uudehko pelikonsoli.

Toinen erinomainen seikkailupelisarja, joka on suunnattu suurilta osin PlayStationille, on nimeltään Uncharted. Uncharted -pelejä on julkaistu myös useampi osa ja pelissä seikkaillaan etsien aarteita ja ratkoen historiallisia mysteerejä ympäri maailmaa. Pelisarjan viimeisimmät osat ovat kuitenkin myös pelattavissa myös Windowsilla. Jotkin pelisarjan osat on tehty myös iOS:lle ja Androidille.

 

Räiskintää ja moninpelin hauskuutta

Yksi nettipelien suosituimmista genreistä on ensimmäisen persoonan ammuskelupelit, ja monet näistä tämän lajityypin peleistä ovat tulleet myös erittäin suosituiksi elektronisen urheilun saralla. Faneja ja katsojia monille peleille riittää yltä kyllin, ja parhaimmat pelaajat ja joukkueet ovat usein erittäin tunnettuja ja suosittuja ympäri maailmaa.

Voimme suositella varauksetta seuraavia jo klassikon aseman saavuttaneita pelisarjoja, kuten Counter Strike: Global Offensive Windowsille. Peliä pelataan muutaman hengen joukkueissa, jossa asetelma on terroristit vastaan armeijan joukot. Call of Duty -pelisarja konsoleille ja Windowsille, sekä myös älypuhelimille. Call of Duty -peleissä on tarinamaiset yksinpelit, mutta nettipeli on se suurin ja suosituin juttu näiden pelien osalta. Pelisarjaan julkaistaan vuosittain uusia osia. Älä myöskään unohda Blizzardin Overwatch -pelisarjaa, johon on julkaistu hiljattain uusi osa, eli Overwatch 2. Tämä peli on tiimipohjainen, ja sisältää useita eri hahmoluokkia, joista jokaisella hahmolla on omat vahvuuteensa ja erikoiskykynsä. Parhaiten yhteen pelaava ja kommunikoiva joukkue voittaa matsin yleensä aina. Overwatch 2 on saatavilla useille eri pelialustoille. Kaikki tämän lajityypin pelit ovat melkein aina melko hektisiä ja nopeatempoisia, sekä vaativat nopeita reaktiokykyjä ja tarkkaa sihtiä.

 
 

Ota rauhallisesti, rentoudu ja käytä aivojasi

Toinen keskeinen ala vuonna 2023 on kasinoala. Kaikki tuntevat kuuluisan ruletin tai blackjackin, jotka ovat peräisin satojen vuosien takaa, mutta yksi viime aikojen suosituimmista on kolikkopelit. Itse asiassa niillä on laaja valikoima teemoja, joiden avulla käyttäjät voivat nauttia entistäkin useammista pyöräytyksistä, olipa kyseessä sitten TropiCoolin kaltainen syrjäinen paikka tai Tomb Of Ran kaltainen klassikko. 

Puzzlepeleistä puhuttaessa netissä löytyy paljon ilmaisia sivustoja, joilla on paljon eri tyyppisiä tämän genren pelejä. Puzzlepelit antavat aivoillesi hyvää työtä, koska voit oikeasti joutua miettimään erilaisia pulmia. Shakki, joka on myös erittäin suosittu nettipeli, kannattaa myös pitää mielessä, ja shakkiakin voi pelata netissä moninpelinä toista pelaajaa tai tietokonetta vastaan, myös ilmaiseksi.

 

Miekkoja, magiaa ja fantasiaa

Oletko suuri roolipelien ystävä, ja etsimässä uusia haasteita? Diablo 3 on hiljattain julkaistu, ja se on supersuosittujen edeltäjiensä uusi jatko-osa. Pelissä seikkaillaan synkissä luolastoissa, ja pelaajalla on valittavanaan useampi eri pelihahmo, jotka kartuttavat kokemusta pelin edetessä, mikäli pelaaja onnistuu etenemään ja keräämään uusia varusteita ja aarteita. Peliä voi pelata sekä moninpelinä että yksinpelinä. Diablo 3 on saatavilla Windowsille ja Macille.

Toinen erittäin suosittu roolipeli on Genshin Impact, joka on saatavilla lähes kaikille pelialustoille. Peli on grafiikoiltaan sarjakuvamainen, mutta erittäin kaunis. Genshin Impact on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli

Yhteenvetoa

Yhdessä artikkelissa on mahdotonta käydä läpi kaikkia pelejä tai genrejä, mutta toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua uusia pelejä etsiessä. Toivotamme sinulle mukavia pelihetkiä!