Blog

Mainos

Kyllästyttääkö neljän seinän sisällä oleskelu? Oletko jo kahlannut läpi elokuvavalikoiman ja kaipaat päivääsi lisää tekemistä? Kevät tekee hitaasti tuloaan. Linnut laulavat. Vähäluminen talvi sulaa auringon alla ja muuttuu pikku hiljaa kevääksi.

Ikävä kyllä, koska emme tällä hetkellä pääse ulos nauttimaan keväästä ainakaan pitkäksi aikaa kerrallaan, on hauskaa ja mielekästä tekemistä löydettävä sisätiloista. Tilanne voi tuntua turhauttavalta ja epäreilulta, mutta sitä olisi kuitenkin syytä katsoa positiivisesta näkökulmasta.

Jos meitä olisi pyydetty eristäytymään neljän seinän sisään vaikkapa 20 vuotta sitten, erilaisia aktiviteetteja ja viihdykkeitä olisi ollut paljon vaikeampi löytää. Olisimme mitä luultavimmin olleet paljon tylsistyneempiä ja jopa yksinäisempiä vuonna 2002 kuin mitä nyt, vuonna 2020. Kiitos tästä kuuluu alati kehittyvälle ja kasvavalle teknologialle ja teknologian kehityksestä seuranneelle tarjonnalle. 

Nykypäivän teknologia ja viihdykkeet

Nykypäivän teknologian ja sosiaalisen median ansiosta olemmekin varsin onnekkaita: nyt yhteydenpito äitien, isien, isovanhempien, siskojen, veljien, serkkujen, ystävien, tyttö- ja poikaystävien, naapureiden, tuttujen ja työkavereiden kanssa on huomattavasti helpompaa kuin ennen. Yhteydenotto onnistuu sekunneissa, jos molemmilta osapuolilta vain löytyy toimiva internet-yhteys tai puhelin. Läheistesi elämän seuraaminen onnistuu myös sosiaalisen median avulla: kuvavirrat, tarinat, viestit ja tilapäivitykset kertovat kaikki omaa tarinaansa ja niiden avulla saa selkeän kuvan siitä, mitä toisten ihmisten elämässä tapahtuu.

Onneksemme myös erilaisten viihdykkeiden skaala on laajempi ja värikkäämpi. Tarjonta ylittää kysynnän ja on sinusta kiinni, minkä vapaa-ajanviettotavan valitset. Älypuhelimien, läppäreiden ja tietokoneiden avulla kotona vietetyille päiville on helppo löytää virikettä, täytettä ja mielekästä tekemistä. Niiden avulla voit myös rentoutua ja kääntää vaihteen vapaalle.

Internet pursuilee hauskoja eri vaihtoehtoja, jotka tarjoavat hyödyllisiä ja rakentavia mielenvirikkeitä. Ja, mikä parasta: nämä mielenvirikkeet voivat myös kasvattaa rahapussia, olla taloudellisesti kannattavia ja auttaa sinua säästöjen kerryttämisessä. On hauskoja nettikasinoita ja interaktiivisia pelejä ja sovelluksia, joiden avulla voit kommunikoida ulkomaailman kanssa. On erilaisia tietoa antavia verkkosivuja, elokuvia, musiikkia. On online-kursseja ja live-tapahtumia. Vain taivas on rajana.

Kaipaatko uusia ideoita? Pidätkö talousasioista, matematiikasta, tai sijoittamisesta? Siintääkö tulevaisuudessa toive uudesta hankinnasta, kuten uudesta pyörästä, uusista lenkkareista, tai vaikkapa uudesta asunnosta?

Sijoittaminen verkossa – kehittävää tekemistä 

Jos vastauksesi on kyllä, sijoitusrahastot voivat tarjota viihdyttävää tekemistä, joka on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Sijoitusrahastoilla voit tasapainottaa ja kasvattaa talouttasi samalla, kun katselet vaikkapa elokuvia, kokkailet, lenkkeilet, juttelet ystäviesi kanssa, luet uutisia, pelaat videopelejä – tai vain istut sohvalla rentoutumassa ja katsomassa televisiota. Sijoitusrahastojen käyttäminen ei vaadi sinulta laajaa tietämystä aiheesta. Ainut, mitä tarvitset, on intoa ja kiinnostusta sijoituksiin. Alkuun pääsee pienilläkin summilla, eikä sinun tarvitse tehdä suuria sijoituksia heti alussa. Esimerkiksi muutama kymppi kuukaudessa riittää alkuun pääsemisen kanssa ja helpottaa sinua saamaan selkeän kuvan siitä, miten homma itse asiassa toimii.

Sijoitusrahastot tarjoavat vaivattoman tavan sijoittamiseen yksityisille ihmisille, joilla ei ole aikaa seurata markkinoita tai joilla ei vaikkapa ole riittävästi tietoa aiheesta. Sijoitusrahastot auttavat sinua tekemään sijoituksia esimerkiksi ulkomaille tai sijoittamaan sijoituskohteisiin, joihin on sinun olisi vaikea sijoittaa suoraan. Sinun kannattaa tutustua vaihtoehtoihin huolellisesti.

Rahastosijoittajan kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin huolellisesti, koska tarjolla on hyvin erilaisia rahastoja, joihin sidoksissa olevat riskit eroavat radikaalisti toisistaan. Sinun on otettava huomioon useita eri tekijöitä eri rahastoihin tutustuessasi. Pidemmän päälle ne voivat olla hyvinkin kannattavia – etenkin, kun olet tehnyt riittävästi taustatutkimusta ja tehnyt juuri sinulle oikean päätöksen.